Σειρά παίρνουν οι ιατροδικαστές. Δείτε τι ζητάνε!

Κοινοποίηση:
arnithikan-oi-iatrodikastes

Επείγουν τα αιτήματα…

Σειρά στο ατελείωτο κατάλογο των επαγγελματιών που ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών  τους και εκσυχρονισμό του λειτουργήματος τους, παίρνουν οι Ιατροδικαστές της χώρας μας. Η αλήθεια είναι πως πρόσκειται για μια κατηγορία επιστημόνων και επαγγελματιών από το χώρο της υγείας που δεν ακούμε συχνά να διαμαρτύρεται ή να ζητάει κάτι από το κράτος. Οπότε για να φτάσουν να διαμαρτύρονται κάτι θα συμβαίνει και εκεί…

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (Ε.Ι.Ε) με αφορμή την ανάληψη της νέα ηγεσίας του Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ε. κ. Γρηγόρη Λέων οι ιατροδικαστές  ζητούν να γίνει εναρμόνιση της ειδικότητας της ιατροδικαστικής σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτό σημαίνει πως ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθοριστεί ο ελάχιστος χρόνος ειδίκευσης στα τέσσερα έτη για την επιστήμη της Ιατροδικαστικής, η Ελλάδα δεν έχει εναρμονιστεί παραμένοντας σε μικρότερη διάρκεια εκπαίδευσης (3 έτη). Αποτέλεσμα είναι ο τίτλος της ελληνικής ιατροδικαστικής ειδικότητας να μην αναγνωρίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίζουν προβλήματα όσοι επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης, όπως τονίζει ο κλάδος, θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις ιατροδικαστών, καθώς είναι απαραίτητη η κάλυψη των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως σημειώνει ο κ. Λέων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη παρουσίας ιατροδικαστών σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Σήμερα εντοπίζονται πρωτεύουσες νομών αλλά και ολόκληρες περιφέρειες της χώρας που δεν διαθέτουν κανένα ιατροδικαστή με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κοινωνικό κόστος. Αν αναλογιστεί κανείς και το επίκαιρο ζήτημα των προσφύγων και των μετακινούμενων πληθυσμών από και προς τη χώρα μας, η άμεση κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων κρίνεται επιτακτική.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: