«Σαρώνουν» την Ηλεία για αδήλωτους εργάτες γης

Κοινοποίηση:
1404991_ME_strawberry_pick_ALS_

«Αστακός» το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας όπου από νωρίς χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, προκειμένου να προχωρήσουν μαζί με οικονομικά κλιμάκια σε ελέγχους σε παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής, καλλιέργειες, ενώ επισκέφθηκαν και καταυλισμούς αλλοδαπών εργατών γης. Στόχος των κλιμακίων που έκαναν εκτεταμένους ελέγχους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτης», να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας κρούσματα παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.

Η έντονη παρουσία των αστυνομικών στη Βάρδα προκάλεσε απορία στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού έξω από το τοπικό Α.Τ ήταν σταθμευμένα περισσότερα από έξι περιπολικά, αλλά και οχήματα της Οικονομικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών. Αρκετά νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις της περιοχής της Βάρδας και της Νέας Μανωλάδας, όπου πραγματοποιούνταν σε πέντε επιχειρήσεις ταυτόχρονα. Στα μικτά κλιμάκια που διενήργησαν τους ελέγχους συμμετείχαν συνολικά 22 άτομα, ενώ ελέγχθηκαν περί τις 15 επιχειρήσεις, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δε διαπιστώθηκε κανένα παράπτωμα ποινικής φύσεως παρά μόνο ορισμένες διοικητικές παραβάσεις που παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις παραγωγικές επιχειρήσεις προέκυψε ότι όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνταν ήταν κανονικά ασφαλισμένοι. Στη συνέχεια τα κλιμάκια προχώρησαν σε ελέγχους στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, αλλά και σε εκτάσεις άλλων καλλιεργειών, όπου κι εκεί δεν εντοπίστηκαν κρούσματα παράνομης εργασίας. Τελευταίος προορισμός των ελεγκτικών κλιμακίων ήταν καταυλισμοί στους οποίους διαμένουν αλλοδαποί εργάτες γης ώστε να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να εντοπιστούν τυχόν εργάτες οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: