ΣΑΛΟΣ στη ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ! Ζητούν να πεθάνει γυναίκα που βγήκε έξω χωρίς αμπάγια και χιτζάμπ!

Κοινοποίηση:
saudihijab1-600x275

Η επανάσταση μιας γυναίκας στη Σαουδική Αραβία  να φωτογραφηθεί χωρίς την αμπάγια της  και το χιτζάμπ σε κεντρικό δρόμο του Ριάντ μπορεί να την πληρώσει ακριβά.  

«Σκοτώστε την και ρίξτε την στα σκυλιά», «Θέλουμε αίμα», «Η ελάχιστη ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί είναι ο αποκεφαλισμός», είναι μόνο μερικά από τα απειλητικά μηνύματα που έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες που είδαν την φωτογραφία της νεαρής Μαλάκ Αλ Σέχρι  σε κεντρικό σημείο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς χιτζάμπ και χωρίς αμπάγια.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη από την θρησκευτική αστυνομία του συντηρητικού βασιλείου, στο οποίο οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν και να βγαίνουν έξω χωρίς την συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους και τώρα αναμένεται να τιμωρηθεί με μαστίγωμα.
Η κοπέλα είχε ανακοινώσει μερικές ημέρες νωρίτερα, πριν τολμήσει να παραβεί τον ενδυματολογικό κώδικα της χώρας της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα βγάλει την χιτζάμπ και την αμπάγια και θα φωτογραφηθεί σε κεντρικό σημείο του Ριάντ.

saudihijab1

Όμως, εκτός από τους χρήστες που ζήτησαν την αυστηρή τιμωρία της νεαρής γυναίκας, υπήρξαν και κάποιοι που την επαίνεσαν για την τόλμη της. Ένας χρήστης έγραψε: «Θαυμάζω το κουράγιο και το σθένος των γυναικών στη Σαουδική Αραβία» και κάποιος άλλος ανέφερε: «Ήρθε η ώρα να διαμαρτυρηθούμε για την φυλάκιση των γυναικών που δεν φορούν αμπάγια».

saudihijab2

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ριάντ δήλωσε για το περιστατικό: «Αστυνομικοί συνέλαβαν ένα κορίτσι που έβγαλε την αμπάγια στον δρόμο al-Tahliya, ολοκληρώνοντας μία πρόκληση που είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές μέρες νωρίτερα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: