Ρωσία: Θα δακτυλοσκοπεί όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη Ρωσία

Κοινοποίηση:
Κρατική Δούμα

Τη δακτυλοσκόπηση όλων των ξένων πολιτών που επισκέπτονται τη Ρωσία αποφάσισε η Μόσχα. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο στην Κρατική Δούμα (η κάτω βουλή της Ρωσίας) η οποία προβλέπει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των αλλοδαπών στα σημεία άφιξής τους, για παράδειγμα στα αεροδρόμια, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Αλέξανδρος Γκορόβοι, στην ομιλία του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

«Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών υπέβαλε (στην Κρατική Δούμα) έναν ομοσπονδιακό νόμο. Μόλις ψηφιστεί, ο καθένας χωρίς εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ευρασιατικής Ένωσης, και ανεξαρτήτως του σκοπού άφιξης στο έδαφός μας, θα δακτυλοσκοπείται και θα φωτογραφίζεται τόσο στους τόπους διαμονής του όσο και στα σημεία άφιξής του», ανέφερε ο Γκορόβοι. Ο υφυπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξει συνέχεια στα μέτρα για την ενίσχυση του ελέγχου παραμονής των αλλοδαπών στη Ρωσία.

«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, 26.000 αλλοδαποί πολίτες, κυρίως από χώρες της Κεντρικής Ασίας, προσπάθησαν να εισέλθουν στη Ρωσία χρησιμοποιώντας ταυτότητες άλλων ανθρώπων και εντοπίστηκαν μέσω της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων» δήλωσε ο Γκορόβοι σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR TASS.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: