Ρεάλ-Ατλέτικο 4-1: Η “Βασίλισσα” της Ευρώπης ξανά στο θρόνο της!

Κοινοποίηση:
real-telikos

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κρατούσε το τρόπαιο ως το 90+3′, αλλά η Ρεάλ κέρδισε τελικά με 4-1 στην παράταση και σήκωσε το δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ και πρώτο της μετά από 12 χρόνια.

Ξόρκισαν τα φαντάσματα Ρεάλ και Ρονάλντο, καθώς βρέθηκαν μια ανάσα από την ψυχρολουσία, αλλά τελικά κέρδισαν με 4-1 την Ατλέτικο στην παράταση και σήκωσαν το 10ο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξύπνησαν εφιάλτες 2004 για τον Ρονάλντο, που μέσα στο Ντα Λους είχε χάσει το Euro 2004 από την Εθνική μας, αλλά τελικά ήρθε η εξιλέωση… Τσάμπιονς Λιγκ με 2η διαφορετική ομάδα για τον Αντσελότι και ρεκόρ στα γκολ για τον Ρονάλντο.

Η Ρεάλ προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά σταδιακά η Ατλέτικο ανέβηκε και πίεσε όπως πάντα στο κέντρο. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Αντριάν Λόπεθ. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό ούτε και φάσεις, με τους Ρονάλντο και Μπέιλ να βρίσκονται εκτός παιχνιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα και την Ατλέτικο να πιέζει πολύ στο κέντρο. Το ματς συνεχίστηκε έτσι και στο 26′ ο Ράμος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Ρονάλντο εν ανησύχησε τον Κουρτουά. Τα ματς ανέβηκε μετά το ημίωρο και στο 31′ ο Κόκε έκανε κακό σουτ, αλλά η απομάκρυνση του Ράμος δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε δύσκολα από την περιοχή της Ρεάλ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπέιλ βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή και σχεδόν μόνος με τν Κουρτουά, πλάσαρε μόλις άουτ. Ωστόσο στο 36ο λεπτό η Ατλέτικο πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από γέμισμα με κεφαλιά του Χουανφράν, ο Κασίγιας έκανε κακή έξοδο, ο Γοδίν έπιασε την κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Ισπανού κίπερ, η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Στο 41ο λεπτό η Ατλέτικο άγγιξε το 2-ο, καθώς μετά από κόρνερ του Γκάμπι, ο Αντριάν έπιασε μόνος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Ρεάλ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ

Στο 51ο λεπτό το όμορφο γυριστό του Γκαρθία, πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 54′ ο Ρονάλντο εκτέλεσε από ιδανική θέση το φάουλ, με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πορτογάλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 57′ ο Αντριάν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 62′ ο Ράμος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά οι Ρονάλντο και Μπενζεμά δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα. Στο 67ο λεπτό το σουτ του Ίσκο έξω από την περιοχή, πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 73′ ο Μπέιλ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ξανά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 75ο λεπτό ο Ρονάλντο έπιασε όμορφο γυριστό με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 78′ ο Μπέιλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά μόνος του και αντί να γυρίσει δεξιά, πλάσαρε άσχημα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ πίεσε και στο 90+3′ μετά από κόρνερ του Μόντριτς ο Ράμος με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έστειλε τα ματς στην παράταση.

Σύμφωνα με το aek365.com στην παράταση η Ρεάλ μπήκε καλύτερα, έχοντας και την ψυχολογία και πίεσε πολύ. Μάλιστα στο 105+1′ ο Βαράν πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε.

Στο 108′ ο Κουρτουά μπλόκαρε το σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή και τελικά στο 110′ Ντι Μαρία έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπέιλ με κεφαλιά από πλάγια έκανε το 2-1. Μάλιστα στο 118′ ο Μαρσέλο μπήκε από αριστερά, βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ γράφοντας το 3-1, ενώ στο 120 ο Μαρσέλο κέρδισε πέναλτι και ο Ρονάλντο έκανε το 4-1από τα 11 μέτρα.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (59′ Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Κεντίρα (59′ Ίσκο), Μπέιλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79′ Μοράτα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Γοδίν, Μιράνδα, Φελίπε Λουίς (82′ Αλντερβάιρελντ), Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66′ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9′ Αντριάν Λόπεθ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: