Π. Σκουρλέτης: Μετά την τρίτη ψηφοφορία το ραντεβού Τσίπρα – Κουβέλη – Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή

Κοινοποίηση:
skourletis

Στη συμφωνία να μην υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή έχουν προχωρήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έχει καθοριστεί ραντεβού μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φώτη Κουβέλη μετά το τέλος και της τρίτης ψηφοφορίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε επίσης τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το κοινοβούλιο συντάχθηκε “με την απαίτηση της κοινωνίας να μην προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση στην εφαρμογή όλων αυτών των νέων μέτρων και προαπαιτούμενων που συμπεριλαμβάνονται στο mail Χαρδούβελη”.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε, το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 ψήφοι στην ψηφοφορία της Τρίτης κάνοντας λόγο για «εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού». «Μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέης.

Τέλος, ο Π. Σκουρλέτης προέβλεψε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο μετά από μία εβδομάδα.

Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη:

Με αφορμή τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας
Τελικά το ελληνικό κοινοβούλιο με την ψήφο του συντάχτηκε με την απαίτηση της κοινωνίας να μην προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση στην εφαρμογή όλων αυτών των νέων μέτρων και προαπαιτούμενων που συμπεριλαμβάνονται στο mail Χαρδούβελη.
Αυτή τελικά είναι η ουσία και το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Αποκλείω να βρεθούν οι 180, φάνηκε ότι αυτή η εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες ουσιαστικά δεν έφερε τίποτα καινούργιο, μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκείνο όμως που θέλω να επισημάνω είναι ότι είναι πραγματικά λυπηρό στελέχη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταφεύγει σε μια χωρίς προηγούμενο κινδυνολογία.
Δεν είναι περιπέτεια οι εκλογές, δεν είναι περιπέτεια τελικά να δίνεις τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίζει για την τύχη του και να αξιολογεί τις κυβερνήσεις.

Ερωτηθείς αν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Εκείνο το οποίο έχει αυτή τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτά είναι και τίποτα περισσότερο.

Το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σενάριο;

Δεν έχουμε μπει σε τέτοιες συζητήσεις.

Ερωτηθείς αν είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στα μαξιλαράκια, στους κουμπαράδες, τους αργυρώνητους βουλευτές και τώρα στην υπόθεση Χαϊκάλη

Τη συζήτηση αυτή σε μια πρώτη φάση προσπάθησε με έναν τρόπο ακατανόητο και όχι διαψεύδοντας από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να φουσκώσει, να την βάλει στο πολύ πρώτο επίπεδο βεβαίως ήρθε έτσι η ζωή ώστε τελικά έχουμε μια ομολογία απόπειρας δωροδοκίας και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Δυστυχώς η χθεσινή απόφαση εκ μέρους της Εισαγγελίας να κλείσει αυτή την υπόθεση χωρίς να αναζητήσει όλα τα στοιχεία μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων προσώπων δεν την τιμά την ίδια. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι παρακολουθώντας τελικά το διάγγελμα του κ. Σαμαρά προχθές είδαμε περίπου αυτό που θα συνέβαινε την επόμενη μέρα δηλαδή την προαναγγελία της κατάληξης της υπόθεσης.
Έχουμε μια ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας εκείνο το οποίο όφειλε να κάνει η Δικαιοσύνη και τα πολιτικά κόμματα να την διευκολύνουν αντί να υιοθετούν αστήρικτες ερμηνείες ή να πρωταγωνιστούν σε ένα υβρεολόγιο ανάμεσά τους είναι να διευκολύνουν να λάμψει η αλήθεια. Με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή δεν έγινε και θεωρώ και ότι η Δικαιοσύνη κακώς δεν έπραξε όσα θα έπρεπε.

Έχετε ξαναδεί ποτέ πρωθυπουργό ,όπως το έκανε ο κ. Σαμαράς ,να τάζει κυβερνητικούς θώκους την παραμονή της ψηφοφορίας; Αναφέρομαι στο διάγγελμα του κ. Σαμαρά.

Υπό την ίδια έννοια που μια απόπειρα δωροδοκίας, χρηματισμού βουλευτή αλλοιώνει την διαδικασία η μομφή της αποστασίας και αυτή δεν ασκεί μια μορφή πίεσης που αλλοιώνει την διαδικασία δηλαδή δεν αφήνει τον βουλευτή να εκφραστεί με τη συνείδησή του;
Όταν υπάρχουν πολιτικά κόμματα τα οποία αποφασίζουν την κοινή συλλογική στάση των βουλευτών τους και κάποιοι χωρίς να το αιτιολογούν την τελευταίε στιγμή διαφοροποιούνται δεν ξέρω αν θα το πείτε αποστασία ή όπως αλλιώς αλλά το αξιολογεί και το κρίνει ο κόσμος ως πολιτική συμπεριφορά και αναλαμβάνουν το κόστος των πράξεών τους ο καθένας αν το κάνει .

Ερωτηθείς πότε βλέπει τις εκλογές

Όπως προβλέπουν οι διαδικασίες 25 Γενάρη ή μια εβδομάδα μετά.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: