Πώς να προστατέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατάσχεση…

Κοινοποίηση:
katasxeseis

«Δηλώστε τον για τον σώσετε». Οι οφειλέτες μόνο «όπλο» για να προστατεύουν από τις κατασχέσεις της εφορίας είναι δηλώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο taxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Πώς δηλώνεται

Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet στη διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και επιλέξετε «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

Στη συνέχεια θα υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και θα δηλώσετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).

Μετά την υποβολή της αίτησης από τον φορολογούμενο, ακολουθούν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ.

Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσο το ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και απαντούν επίσης αυθημερόν στην ΔΗΛΕΔ για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα και ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: