Πώς αυτοί οι άνθρωποι έβγαλαν χρήματα ΧΩΡΙΣ να δουλεύουν!!! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΛΕΦΤΑ

Ορισμένοι άνθρωποι είναι ευρηματικοί, άλλοι χαρισματικοί και άλλοι απλά τυχεροί. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να βγάλουν πολλά λεφτά χωρίς να δουλεύουν… 

Τα 1.000 δολάρια της γιαγιάς
Όταν ο Antonio Marinovich έγινε 18 ετών, η γιαγιά του έδωσε 1.000 δολάρια με αυστηρές οδηγίες να επενδύσει στο χρηματιστήριο. Επέλεξε την Apple Inc.

Η επένδυσή του σήμερα, 22 χρόνια μετά, αξίζει περισσότερα από 300.000 δολάρια και βεβαίως ετήσια μερίσματα.

«Άκουγα για όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Silicon Valley που βγάζουν λεφτά αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα συμβεί σε μένα», δήλωσε ο ίδιος. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Apple, άλλωστε η επένδυσή του έχει αποδώσει πολύ καλά. Αν και θα μπορούσε να μην δουλεύει, δεν το κάνει, αλλά το σίγουρο είναι ότι έβγαλε τα πιο εύκολα λεφτά της ζωής του από το δώρο και τις εντολές της γιαγιάς.

Το γράμμα στον Άι Βασίλη που έφερε εκατομμύρια
Ομολογουμένως ο Byron Reese είχε μια λαμπρή ιδέα. Πήρε μια ταχυδρομική διεύθυνση στον Βόρειο Πόλο, προσποιήθηκε ότι είναι ο Άγιος Βασίλης και χρέωσε τους γονείς 10 δολάρια για κάθε γράμμα που έστελνε στα παιδιά τους. Έτσι ο Byron Reese έστειλε πάνω από 500.000 γράμματα από την έναρξη της επιχείρησης του το 2001. Κάτι που τον έκανε μερικά εκατομμύρια πλουσιότερο, αφού χρεώνει 10 δολάρια για το κάθε γράμμα.

Ο 48χρονος πλέον Reese ξεκίνησε την ιδέα του από ένα έντονο συναίσθημα για τα Χριστούγεννα και τις διακοπές, λόγω των θερμών αναμνήσεων που κράτησε από τους γονείς του. Λέει ότι άνοιξε την εταιρεία του στη μνήμη της μητέρας του που πέθανε πριν από αρκετά χρόνια. Τα πρώτα χρόνια προφανώς και έβγαζε λεφτά και μάλιστα αρκετά χωρίς να δουλεύει ιδιαίτερα. Το σύστημα βγάζει τα γράμματα αυτόματα και το μόνο που χρειάζεται είναι η αποστολή με το ταχυδρομείο.

Η ιδέα του τον έκανε εκατομμυριούχο και πλέον αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του πιο εντατική… Έβαλε κάρτες που στέλνει ο Άι Βασίλης από τις διακοπές του και παίρνει έκτακτο προσωπικό στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Έβγαλε λεφτά περνώντας μουσική στο i-Pod
Η Catherine Keane είχε μια μοναδική ιδέα για να βγάλει λεφτά. Απλώς βοήθησε μία μέρα τη φίλη της να περάσει μουσική στο i-Pod της και συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να βγάλει, όντως, χρήματα από αυτό.

Η Catherine Keane, λοιπόν ήταν 23 ετών, όταν άνοιξε το HungryPod.com.

Η εξειδικευμένη δραστηριότητά της αναπτύχθηκε κυρίως από στόμα σε στόμα και από το άρθρο των New York Times το 2004. Εκτός από τις μετατροπές των CD, προσέφερε μουσικές συμβουλευτικές υπηρεσίες επιλέγοντας τραγούδια για τους πελάτες της και κάνοντας τις αγορές στο iTunes.

Κέρδιζε περισσότερα από 100.000 κάθε χρόνο, απλώς βοηθώντας άλλους ανθρώπους να περάσουν μουσική στο i-Pod τους.

Τον Μάιο του 2008, η Catherine πώλησε την επιχείρηση σε ανταγωνιστή της, αλλά πρόλαβε να αποδείξει ότι μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα, κάνοντας απλά κάτι που σου αρέσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: