Πότε θα δέσει σε ασφαλές λιμάνι η οικονομία μας;;

Κοινοποίηση:
pleonasma-355-dis-evro-sto-isozygio-trechouson-synallagon-sto-10mino-2014

Οι υπεύθυνοι πρέπει να τρέξουν…

Αν όλες οι προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες ( μετά βέβαια από τις 14 Αυγούστου που ψήφισε η Βουλή το τρίτο μνημόνιο) ήταν αφιερωμένες στην άσκηση πολιτικής λόγω των εκλογών,  το «καράβι» της εβδομάδα ξεκινάει και βάζει άμεση (πιο άμεση δεν γίνεται!) ρότα για το «φουρτουνιασμένο» λιμάνι της οικονομίας. Και πώς να μην είναι «φουρτουνιασμένο» με τα προαπαιτούμενα «κόλαση» που γράφαμε και χθες, τα οποία πρέπει να έρθουν στη νέα Βουλή, να ψηφιστούν τάχιστα και στην συνέχεια να εφαρμοστούν. Τώρα το πώς θα γίνει η εφαρμογή τους, είναι ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες!!

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τη φουρτουνιασμένη πορεία της νέας κυβέρνησης δεν είναι πολλοί, αλλά είναι σημαντικοί. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αναθεώρηση του νέου προγράμματος (αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου). Αυτό εξαρτάται από την εκπλήρωση ορισμένων προαπαιτούμενων που θα ανοίξει την «κάνουλα» της ρευστότητας των 3 δισ. ευρώ.

Επίσης η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος θα προετοιμάσει το έδαφος για την αναδιάρθρωση του χρέους, οι οποίες ορίζονται ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό πεδίο που δεν θα πρέπει με τίποτα να λησμονούμε είναι οι τράπεζες και η ανακεφαλαίωση τους, μέσω των stress tests που διενεργεί η ΕΚΤ.

Και τέλος τα σε όλους μας γνωστά και πώς να μη είναι άλλωστε αφού καθόρισαν εν πολλοίς τις ζωές μας ολόκληρο το καλοκαίρι και συνεχίζουν να είναι παρόντα, τα capital control, τα οποία θα πρέπει άμεσα να καταργηθούν, ούτως ώστε να επανέλθει το επιχειρηματικό πνεύμα στην οικονομία και να νιώσουν πάλι ασφαλής οι καταθέτες των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: