Πόσο σεξ πρέπει να κάνεις μες στην εβδομάδα….

Κοινοποίηση:
tips-sex-sfirixtra

Σεξ. Μία λέξη. Μία πράξη. Δεκάδες οφέλη για την υγεία σου, ψυχική και σωματική. Το σεξ κάνει την καρδιά σου πιο δυνατή, ενισχύει τη μνήμη σου, βελτιώνει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σου, σε φέρνει όλο και πιο κοντά με την αγαπημένη σου. Και το καλύτερο; Σε βοηθάει να ζήσεις περισσότερο.

Με αφορμή τα παραπάνω, φυσικό και επόμενο να αναρωτηθείς πόσες φορές πρέπει να κάνεις σεξ μες στην εβδομάδα..

Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ’ ότι φντάζεσαι και καθόλου αναμενόμενη. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή έναν ιδανικό αριθμό, αλλά επισημαίνει τη σημασία του sur mesure σεξ. Ή αλλιώς της ποιότητας έναντι της ποσότητας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Psychological and Personality Science και διεξήχθη από την ειδική σε θέματα σχέσεων και σεξ, Amy Muise, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Missuaga του Τορόντο, τα ζευγάρια δεν πρέπει να τρέφουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά στη σεξουαλική τους ζωή.

Με άλλα λόγια, κάνε όσο σεξ εσύ θέλεις, όποτε θέλεις», εξηγεί η Muise και συνεχίζει: «Το να συνευρίσκεσαι ερωτικά με τη σύντροφό σου μες στην εβδομάδα είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ευτυχίας και της οικειότητας μεταξύ σας. Ωστόσο, το σεξ δεν είναι καταναγκαστική δουλειά και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, που καλό θα ήταν να γίνεται όταν και οι δυο σύντροφοι έχουν όρεξη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: