Πως χάθηκε o 23χρονος Στρατονόμος θα το μάθουμε κ.Αρχηγέ;

Κοινοποίηση:
720_510844_181cfe2aa6-b29c37c0a06a0923

Ένα νέο παιδί 23 ετών σκοτώθηκε χθες το πρωί!

Στρατονόμος, οδηγός του τζιπ που με ταχύτητα κάτω από 50 χιλιόμετρα βγήκε εκτός Εθνικής Οδού στο ύψος της Μαλακάσας και σκοτώθηκε! Θα μάθουμε πως και γιατί; Ή θα το προσπεράσουμε έτσι απλά;

Η ηγεσία του ΓΕΣ υπό τον Αρχηγό Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μετρ της “επικοινωνίας”, αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Μάθαμε για τον “υπαξιωματικό υπασπιστή”, είδαμε τον Α/ΓΕΣ να χαιρετά τη σημαία στην Καλόλιμνο, μήπως να μάθουμε τι οδήγησε σ΄ ένα τόσο άδικο θάνατο ένα 23χρονο παιδί; Τουλάχιστον να μάθει η οικογένειά του.

Από την ανεπίσημη πληροφόρηση που υπάρχει προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

• Το τζιπ που συνόδευε αρματοφορέα είχε χαμηλή ταχύτητα. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για 40 χιλιόμετρα την ώρα.

• Ξαφνικά έφυγε προς τα δεξιά και έπεσε πάνω στις μπάρες.

Γιατί είναι το ερώτημα…

Προέκυψε κάποιο πρόβλημα στο τζιπ;

Προσπάθησε να αποφύγει κάτι ο νεαρός οδηγός;

Ήταν κουρασμένος μήπως από συνεχείς υπηρεσίες και μετά κλήθηκε να οδηγήσει;

Πολλά “ψιθυρίζονται” και κάποιος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις. Το ΓΕΣ είναι το μοναδικό που μπορεί να το κάνει.

Ο Α/ΓΕΣ θα πρέπει να καταλάβει ότι η επικοινωνιακή πολιτική του ΓΕΣ δεν μπορεί να περιοριστεί στα “καλά”, τα “ευχάριστα” και τα “προγραμματισμένα”. Στον Στρατό προκύπτουν πολλά απρόοπτα και συνήθως δυσάρεστα, τα οποία δεν μπορούμε να τα αγνοούμε. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.

Το σοβαρότερο περιστατικό με απώλειες ήταν η έκρηξη του όλμου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε άσκηση στο Βόλο. Ο τότε Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς είχε δείξει τι σημαίνει να είσαι ηγέτης και στο επίπεδο της “επικοινωνίας”. Είχε σταθεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και είχε μιλήσει όπως πρέπει να μιλά ένας Αρχηγός σε τέτοιες καταστάσεις .Ψύχραιμος κι όχι ψυχρός, λακωνικός αλλά με ουσία σ΄ αυτά που έλεγε.

Δεν υποστηρίζουμε ότι ο Α/ΓΕΣ πρέπει σε κάθε περιστατικό να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις. Έχει επιτελείο και μάλιστα πολύ καλό που μπορεί να αναλάβει την “αποστολή” της ενημέρωσης.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το ΓΕΣ, όπως και κανένα άλλο Γενικό Επιτελείο, είναι να επιλέγει την εξωστρέφεια για τα “καλά και τα ευχάριστα” και να παριστάνει πως αγνοεί τα δυσάρεστα και θλιβερά.

Ελπίζουμε ότι τελικά θα μάθουμε πως και γιατί ένα νέο παιδί χάθηκε τόσο άδικα…

militaire.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: