Στην πρόβλεψη πως «η γερμανική ελίτ » ετοιμάζεται να επιβάλει Grexit τον Ιούλιο προβαίνει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, σε μια σειρά από tweets του σχετικά με το ζήτημα του Brexit και τη στάση των Εργατικών.
Ειδικότερα, όπως γράφει, «Η γερμανική ελίτ ετοιμάζεται να επιβάλει Grexit τον Ιούλιο. Το λάθος των Εργατικών ήταν ότι δεν ήταν αρκετά επικριτικοί απέναντι στη (Συνθήκη της) Λισσαβώνας και την ΕΕ».
(6/x) the German elite is getting ready to enforce Grexit in July. Labour’s mistake = not critical enough of Lisbon/EU before….
— Paul Mason (@paulmasonnews) 19 Ιανουαρίου 2017
Στα άλλα tweets του, ο Μέισον υποστηρίζει πως η θέση των Εργατικών θα έπρεπε να είναι υπέρ ενός όσο πιο «μαλακού» Brexit γίνεται, χωρίς ακραία τελεσίγραφα και ότι θα έπρεπε να δεσμευτούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία που θα διαπραγματευτεί η Μέι αν δεν είναι καλή. Παράλληλα, τονίζει πως «μπορούμε να διαμορφώσουμε τον προορισμό αλλά το τρένο πρέπει να φύγει από την πλατφόρμα».
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ Η ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΟΥΣ , ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ , ΣΕ
ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΡΑΜΠ , ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ , ΟΥΣΤ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΔΡΑ ΑΝΤΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ