Πρωτοφανές άδειασμα του Σουλτς στον…”ικέτη” Τσίπρα: “Δεν κατάλαβα…τι ενοούσε”!

Κοινοποίηση:
soults-tsipras

Έμεινε με…την ελπίδα στο χέρι ο Τσίπρας! Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του ότι θα… παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για τη χαλάρωση του προγράμματος βοήθειας, ο Μάρτιν Σουλτς τα «γυρίζει» …

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε σε συνέντευξη του στον Σκάι ότι δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι προσφυγικό και πρόγραμμα αξιολόγησης είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα. Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε, ότι συμφωνεί με την σχετική δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί.

Σχετικά με την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο Σούλτς είπε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ότι ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ώς το τέλος του έτους.

O ίδιος τάχθηκε επίσης κατά του ανοίγματος του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας ότι είναι ευθύνη των τουρκικών αρχών να ελέγξουν τις προσφυγικές ροές και συμφώνησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει 50 χιλιάδες πρόσφυγες, τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης θα πρέπει να λειτουργήσει πολύ πιο εντατικά για την περίπτωση της χώρας μας και χαρακτήρισε τους πρόσφατους πόρους των 5,9 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, «σταγόνα στον ωκεανό».

Τέλος, κράτησε αποστάσεις από την Μέρκελ που είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο ένοπλων συγκρούσεων στα Βαλκάνια λόγω προσφυγικού, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ιδιαίτερα για κάποιες χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: