ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Έτσι τιμωρούν δημόσια τους βιαστές και τους δολοφόνους στην Υεμένη

Κοινοποίηση:
690_e7075b09-b923-48c4-a1eb-d94351262486

Σοκάρουν οι εικόνες από τη δημόσια εκτέλεση ενός 22χρονου στην Υεμένη, ο οποίος καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 4χρονου κοριτσιού.

Την εκτέλεση μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση η κρατική τηλεόραση της χώρας, ενώ οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.

Ο 22χρονος Χουσεΐν αλ-Σακίτ ομολόγησε πως πριν από δύο χρόνια βίασε την 4χρονη Σαφάα αλ-Ματάρι, την οποία στη συνέχεια σκότωσε και έθαψε.

Αφού οδηγήθηκε στην πλατεία Ταχρίρ, στην πρωτεύουσα Σανάα, ο κατάδικος υποχρεώθηκε να ξαπλώσει πάνω σε μία κουβέρτα στο έδαφος και ένας αξιωματικός του στρατού τον πυροβόλησε πέντε φορές πισώπλατα.

ΥΕΜΕΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη δημόσια εκτέλεση, ανάμεσα τους και οι γονείς του θύματος. «Περίμενα αυτήν τη στιγμή εδώ και δύο χρόνια. Δόξα τω Θεώ, ήρθε η ώρα του», δήλωσε ο πατέρας της μικρής Σαφάα.

ΥΕΜΕΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Στη συνέχεια, το πτώμα του βιαστή και δολοφόνου κρεμάστηκε από γερανό και παρέμεινε σε δημόσια θέα επί αρκετές ώρες.

ΥΕΜΕΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

«Περίμενα αυτήν την ημέρα και με αξίωσε ο Θεός να δω αυτό το κτήνος κρεμασμένο. Μακάρι να τον άφηναν κρεμασμένο για μέρες αντί για 2-3 ώρες και εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις», είπε η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού.

ΥΕΜΕΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η δεύτερη δημόσια εκτέλεση στην Υεμένη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Στις 31 Ιουλίου είχε εκτελεστεί στην ίδια πλατεία ο 41χρονος Μοχάμεντ αλ-Μαγκράμπι, ο οποίος είχε καταδικαστεί επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός άλλου κοριτσιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: