ΠΡΟΣΟΧΗ! Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Χιόνια και καταιγίδες

Κοινοποίηση:
kairos-makeleio-ok-2

Συνεχίζει το ψυχρό πέρασμα του «Θησέα» από τη χώρα μας καθώς αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο μέχρι και την Τρίτη.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και αργότερα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: