Προκλητικός ο Ερντογάν:”Είμαι εθνικιστής & ανακατασκευάζω τα προγονικά μνημεία που βρίσκονται στην Ελλάδα”!

Κοινοποίηση:
erdogan

Υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκικής “Δημοκρατίας” και πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε: Εμείς είμαστε εθνικιστές που προσπαθούμε να υπηρετούμε αυτούς που αγαπάνε την πατρίδα και τον συμπολίτη τους¨.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως έχουν στηρίξει παγκοσμίως τους ομογενείς και είπε : ¨Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι εθνικιστές. Εμείς είμαστε εθνικιστές που προσπαθούμε να τους υπηρετούμε αυτούς που αγαπάνε την πατρίδα, τον συμπολίτη τους. Αυτό είναι το θέμα μας. Διότι εμείς ξέρουμε το εξής, υπηρέτηση του λαού είναι υπηρέτηση του δικαίου, αυτό είναι το θέμα μας. Εμείς ποτέ δεν κάνουμε φυλετισμό και ρατσισμό¨.

Ο Ερντογάν μιλώντας στο ATO Congressium σε πρόγραμμα με τίτλο ¨Οι Γιορούκοι Τουρκμένοι εκλέγουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τους¨, είπε πως παρά την ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, αυτοί συνέχισαν ασταμάτητα την βοήθεια και την στήριξη για τους Τουρκμένους και Τούρκους του εξωτερικού.

Ανέφερε πως ¨Εμείς αυτές τις βοήθειες τις κάναμε επειδή μας διαφώτισε η ιστορία μας και όχι ο Μπαχτσελί και ο Κιλιτσντάρογλου¨, είπε πως σχεδόν έχτισαν ξανά την ΤΙΚΑ και ότι την μετέτρεψαν και από πλευράς περιοχής δραστηριοτήτων, πόρων και από είδη δραστηριοτήτων σε μια οργάνωση γίγαντα που αγκαλιάζει όλα τα αδέρφια και τους ομογενείς.

Ο Ερντογάν θυμίζοντας πως κατασκεύασαν τζαμιά, σχολεία και κατοικίες στους Τατάρους της Κριμαίας είπε : ¨Εσύ Μπαχτσελί που βρισκόσουν ; Στα 3,5 χρόνια που ήσουν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ασχολήθηκες άραγε ποτέ με τους Τατάρους της Κριμαίας ;

Πάτε σήμερα στα Βαλκάνια, όσο προγονικά μνημεία απέμειναν, εμείς είμαστε αυτοί που τα ζωντάνεψαν και τα επισκευάσανε¨.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως ζωντάνεψαν στο Κόσσοβο το τζαμί Σινάν Πασά, το τζαμί του Μωάμεθ του Πορθητή, το ταφικό μνημείο του σουλτάνου Μουράτ και τον περίγυρο του, ενώ συνεχίζονται είπε και οι εργασίες στην Βοσνία.

¨Αυτά εμείς γιατί τα ζωντανέψαμε ; Για ποιό λόγο ; Μα διότι αυτός που δεν έχει παρελθόν δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

Είπε πως ¨Σε εμάς κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν στηρίξαμε τους ομογενείς¨.

Σύμφωνα με τα tourkikanea ο Ερντογάν περιέγραψε τις εργασίες που γίνονται σχετικά με τους Γκαγκαούζους Τούρκους στην Μολδαβία, είπε πως επισκεύασαν το ταφικό μνημείο του Αχμέτ Γεσεβί στο Τουρκιστάν, πως στο Αφγανιστάν βρήκαν και επισκεύασαν τον μεντρεσέ όπου δίδασκε ο Σουλτάν Βελέντ-πατέρας του Μεβλανά, είπε πως στο Τουρκμενιστάν βρήκαν τον τάφο του σουλτάνου Αλπαρσλάν και θα τον χτίσουν κατάλληλα και πρόσθεσε πως τα προγονικά μνημεία που βρίσκονται σε Κόσσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Βουλγαρία, τα στηρίζουν, τα επισκευάζουν, τα εκσυγχρονίζουν και αν χρειάζεται τα ανακατασκευάζουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: