“Προκαλεί το τρίδυμο Ν.Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου” γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης!

Κοινοποίηση:
barbaros-attilas-3

“Ζητάνε από την Τουρκία να σταματήσει τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο” αυτό αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την συνάντηση στη Λευκωσία των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας ,Κύπρου και Αιγύπτου…

Διαβάστε σχετικό “ρεπορτάζ” του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT:

“Στήριξη από την Αίγυπτο στις διευθετήσεις της Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου και της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Νότιας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου ζήτησαν από την Τουρκία να τερματίσει τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και να μην προβεί σε παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον.
Ο Ρωμιός υπουργός Εξωτερικών και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και Αιγύπτου που συναντήθηκαν στη Νότια Κύπρο, σε σύσκεψη τύπου που διοργάνωσαν ζήτησαν από όλες τις χώρες στην περιοχή, να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της Ρωμαίικης Διοίκησης εντός της δήθεν ΑΟΖ των Ρωμιών.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του δήλωσε πως θα στείλουν στην περιοχή μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο για στήριξη των Ρωμιών.
Ο κος Βενιζέλος υποστήριξε πως ο τερματισμός των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην περιοχή θα συμβάλλει στην συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: