Προκαλεί ο Αλβανός ΥΠΕΞ -Μίλησε για «τσάμικο ζήτημα»

Κοινοποίηση:
al

Για τσάμικο ζήτημα έκανε λόγο ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, την ώρα που χαρακτήρισε καλές τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχουν όροι στις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας, υπάρχει ένας πραγματικός διάλογος, προτάσεις και διερεύνηση του καλύτερου τρόπου να αντιμετωπίσουμε τα μεταξύ μας ζητήματα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel.

Παράλληλα, ο κ. Μπουσάτι χαρακτήρισε πολύ καλές τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες όπως είπε «βασίζονται πια στην αμοιβαιότητα και τον δίκαιο και υπεύθυνο διάλογο μεταξύ δύο γειτόνων, μέλη του ΝΑΤΟ, που προσβλέπουν στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και που σέβονται ο ένας τον άλλο, τις συνταγματικές παραδόσεις και, φυσικά, τηρούν τα πρότυπα που έχουν ως έμπνευση το διεθνές δίκαιο».

«Αν και διαχωρίζονται σε 3 κεφάλαια, τα ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους. Αν μιλάμε για κατάργηση του εμπόλεμου από την Ελλάδα, αυτό σχετίζονται με την αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας, με το ζήτημα της ιδιοκτησίας των Αλβανών στην Ελλάδα. Συνδέεται επίσης με την ευλάβεια για τους Έλληνες πεσόντες στο αλβανικό έδαφος, διότι πρέπει να τερματίσει ο πόλεμος, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι άλλες διεργασίες», δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Η κατάργηση έχει άμεσες πολιτικές και νομικές αξίες, και στην αντιμετώπιση του τσάμικου ζητήματος ως θεμελιώδη θέμα ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που θα καλλιεργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν υπαρχει το παραμικρο ζητημα. Ολακερος ο Ευρωπαικος μμηχανισμος ασφαλειας, – ωστε να μην ξανασυμβει το παραμικρο πλεον μεσω τυχον μειονοτικων πληθυσμων- στηθηκε μετα τον Β’ ΠΠ επανω στην εκδιωξη απο τις χωρες, που επεσαν θυμα των ναζι, ολων οσων μειονοτικων συνεισεφεραν στην γενοκτονια του υπο κατοχη πληθυσμου και συνεργαστηκαν με τους ναζι στον εξανδραποδισμο τους, πραγμα που συνεβη και με την περιπτωση των τσαμηδων, οι οποιοι θεωρηθηκαν – οπως ακριβως οι Ταταροι της Κριμαιας – ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ της χωρας στην οποια και διαβιουσαν, στηθηκαν ειδικα Δικαστηρια με τις ευλογιες των Συμμαχικων δυναμεων, και ΟΛΗ η περιουσια τους ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ. Τυχον τασεις λοιπον, αναθεωρητισμου επανω σε αυτο , ειναι δυνατον να ξαναναψει το φιτιλι του εθνικισμου παντου στην Ευρωπη, αρχομενης της μαζικης διεκδικησης των γερμανικων πληθυσμων που εκδιωχθηκαν απο την σιλεσια και την μοραβια και , φυσικα, την δημιουργια «απελευθερωτικων» μετωπων, ΠΑΝΤΟΥ στα βαλκανια.

Comments are closed.