Προειδοποιεί η Γαλλία: “Η Ευρώπη μπορεί να είναι σύντομα στο βεληνεκές της Βόρειας Κορέας”

Κοινοποίηση:
france_304628292

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας προειδοποίησε την Τρίτη ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σύντομα εντός του βεληνεκούς των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

«Το σενάριο μιας κλιμάκωσης προς μια μεγάλη σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η Φλοράνς Παρλί σε ομιλία της σε γάλλους αξιωματικούς.

«Η Ευρώπη ρισκάρει να βρεθεί εντός του βεληνεκούς των πυραύλων του (προέδρου της Βόρειας Κορέας) Κιμ Γιονγκ Ουν γρηγορότερα απ’ ό,τι αναμενόταν» προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, που είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη χώρα μας.

Νέα απειλή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι σύντομα ενδέχεται να λάβουν κι άλλα «δωράκια» απηύθυνε στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα. «Οι ΗΠΑ θα λάβουν κι άλλα δωράκια από τη χώρα μου όσο βασίζονται σε προκλήσεις και μάταιες προσπάθειες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο πρέσβης της Πιονγκγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την ανάγκη επιβολής νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής βουλής, μετά και τη νέα πυρηνική εκτόξευση της χώρας.

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε πάντως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην εκτίμηση ότι η Κίνα είναι πιο δεκτική στην επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα προέβη το πρωί η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κάνγκ Κιούνγκ Γουά.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: