«Πρεμιέρα» σήμερα για την Αχτσιόγλου – Θα πείσει τους δανειστές στο Χίλτον για τα εργασιακά;

Κοινοποίηση:
efi_axtsioglou-600x303

Επιστροφή στο Χίλτον σήμερα και για

7 ακόμη ημέρες καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρεθούν πάλι στο ίδιο τραπέζι με τους νέους αλλά και τους παλιούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Οι επικεφαλής όμως των θεσμών θα συναντήσουν την …ανανεωμένη μετά τον ανασχηματισμό ελληνική διαπραγματευτική ομάδα –έχουμε αλλαγή στη θέση του υπουργού Οικονομίας αλλά και του υπουργού Εργασίας όπως επίσης και στον υπουργικό θώκο για τα φορολογικά- την Τετάρτη.

Στις 6 το απόγευμα η υπ. Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου μπαίνει για πρώτη φορά στις ως υπουργός στην συζήτηση για το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του «υποκατώτατου» μισθού, των εργασιακών σχέσεων και των ομαδικών απολύσεων.

Το πρόγραμμα της Τρίτης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές περιλαμβάνει

11.00-12.30 Επισκόπηση

17.00-18.00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

18.00-19.00 Αγορά εργασίας

Βασική διαπραγματευτική θέση του υπουργείου Εργασίας είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, η προστασία των ορίων των ομαδικών απολύσεων, καθώς και η μη επαναφορά του λοκ-άουτ.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου εκπρόσωπος του ΔΝΤ στους Θεσμούς έχει μαζί της 3 προτάσεις:

1)Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις.

2)Ακόμη μεγαλύτεργ μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ που είναι σήμερα πιθανόν και στα 5.000 σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση του Ταμείου με κατάργηση φοροαπαλλαγών.

3)Και άύξηση στο 10 % του μηνιαίου ορίου ομαδικών απολύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας βέτο από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: