ΠΡΕΒΕΖΑ: Δυο συλλήψεις για ΜΕΤΑΦΟΡΑ λαθραίου καπνού

Κοινοποίηση:
ImageHandler (3)

«Φρένο» στη  διακίνηση αδασμολόγητου καπνού από λαθρεμπόρους έβαλαν οι αστυνομικοί που εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν τις ποσότητες στο Λούρο και την Φιλιππιάδα. «Φρένο» σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης αδασμολόγητου καπνού από λαθρεμπόρους έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και της Ασφάλειας που εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν τις ποσότητες στο Λούρο και την Φιλιππιάδα της Πρέβεζας αντίστοιχα.

Πρώτος εντοπίστηκε στο Λούρο με λαθραίο καπνό ένας 41χρονος Αλβανός που, όπως διαπιστώθηκε, βρισκόταν παράνομα στη χώρα και εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ένας 34χρονος Έλληνας, που επίσης είχε στην κατοχή του ποσότητα χύμα καπνού, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ.

Όπως διαβάσαμε συνολικά, οι δύο συσκευασίες χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που κατασχέθηκαν στα χέρια των δυο δραστών, περιείχαν καπνό βάρους ενός κιλού και 831 γραμμαρίων και εστάλησαν στην αρμόδια τελωνειακή υπηρεσία για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι. Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: