ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!! Τον τρώει πολύ τον Ερντογάν το μουστάκι του! Άρχισε τις προβοκάτσιες! Νέα πρόκληση από την Τουρκία…

Κοινοποίηση:
erdogan_leyko_palati708

Η τουρκική εφημερίδα dailysabah, κατηγορεί τη χώρα μας για υπόθαλψη εγκληματιών είτε πρόκειται για Τούρκους αριστερούς του κόμματος DHKP-C , είτε για μαχητές της κουρδικής οργάνωσης PKK. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ελληνικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο ένα μέλος του τουρκικού σκληροπυρηνικού αριστερού κόμματος DHKP-C, το οποίο κατηγορούνταν για συμμετοχή στη δολοφονία Τούρκου επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος ονομάζονταν İsmail Akkol και ήταν μέλος του  DHKP-C, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από τις τουρκικές αρχές ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος κατηγορούνταν ότι ήταν ένας από τους δολοφόνους του Özdemir Sabanci , διάσημου Τούρκου επιχειρηματία, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο γραφείο του το 1996, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την απελευθέρωση του Χουσείν Φεβζί Τεκίν, ενός ανώτερου ηγέτη του κόμματος που συνελήφθη μαζί με τον Akkol. Όπως και ο Akkol, ο Τεκίν είχε καταδικαστεί με την ίδια κατηγορία συν την συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση στην Αθήνα το 2010. Τρία άλλα μέλη του DHKP-C που ήταν συνεργάτες του Akkol αφέθηκαν επίσης ελεύθερα.

Η τουρκική εφημερίδα κατηγορώντας ανοικτά την χώρα μας αναφέρει επίσης ότι , “η Ελλάδα έχει καταστεί από καιρό το αγαπημένο καταφύγιο για τους τρομοκράτες του αριστερού κινήματος DHKP-C και του κουρδικού κόμματος PKK. Οι τρομοκράτες προσπαθώντας να ξεφύγουν από την Τουρκία κατέφευγαν σε στρατόπεδα προσφύγων στο Λαύριο υπό το πρόσχημα των αιτούντων άσυλο, ειδικά στη δεκαετία του 1980”.

Η Ελλάδα , συνεχίζει η dailysabah, “είχε τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, αλλά άλλαξε την πολιτική της ανοχής στους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα μια σειρά από μαχητές να συλληφθούν πέρυσι σε διάφορες επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη των οργανώσεων αυτών. Η κίνηση θεωρήθηκε ως βελτίωση της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος, αν και η άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να εκδώσουν αρκετούς υπόπτους επισκίασε τις προσπάθειες αυτές”.

Είναι εντελώς προκλητικό μια χώρα η οποία έχει τέτοιο ιστορικό ανοχής σε τρομοκρατικά στοιχεία, όπως τους τζιχαντιστές του ISIS και πληθώρα παράνομων δραστηριοτήτων, όπως εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, σωματεμπορία κ.α να κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη εγκληματιών…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: