ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Όταν η επίσκεψη σε παιδίατρο κρίνεται αναγκαία…

Κοινοποίηση:
Antipyretika

Ο βήχας είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ωστόσο, μεγαλύτερη βάση θα πρέπει να δίνεται στα παιδιά, τα οποία δεν ξέρουν από μόνα τους πως να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Έτσι, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρο όταν: το παιδί σας είναι μικρότερο των τριών μηνών και μαζί με το βήχα έχει πυρετό, εάν ο βήχας συνοδεύεται με το δέρμα μεταξύ των πλευρών του θώρακα να πηγαίνει προς τα μέσα, αν μαυρίζει το πρόσωπο ή σταματά η αναπνοή του για περίοδο μεγαλύτερη των 15 δευτερολέπτων. Ακόμα, αν παρουσιάζει έντονο θόρυβο την ώρα που εισπνέει, δε «βγαίνει» η φωνή του όταν κλαίει, κάνει εμετό κάθε φορά που βήχει, παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης, πόνο στο στήθος και ψηλό πυρετό.

Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εάν ο βήχας δεν το αφήνει να θηλάσει ή να πιεί γάλα από το μπιμπερό, αν με το βήχα αποβάλλει αίμα ή έχει αγωνιώδες βλέμμα. Επιπλέον, εάν το παιδί μπορεί να έχει στραβοκαταπιεί κάποιο αντικείμενο ή βήχει ασταμάτητα και εάν το παιδί με βήχα αναπνέει πολύ γρήγορα.

Από όλα τα παραπάνω θα καταλάβατε πως είναι πολλές οι πιθανές αιτίες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν βήχα. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να παίρνετε την πρωτοβουλία και να δίνετε οποιοδήποτε φάρμακο στο παιδί σας, χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: