Ένα χρόνο παράταση σε όσα αυθαίρετα κτίσματα έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν οικοδομική άδεια και δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα, έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία της προηγούμενης εβδομάδας στο νομοσχέδιο για το χωροταξικό σχεδιασμό.
Η βουλευτική τροπολογία, τροποποιεί τις προβλέψεις του άρθρου 23 του Ν4178/2013, με βάσει τις οποίες μπορεί να νομιμοποιηθεί ένα αυθαίρετο, πληρώνοντας το παράβολο που αντιστοιχεί στην παράβαση και εκδίδοντας εντός προθεσμίας 3 ετών, οικοδομική άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ορίζει ο νόμος, θα εκδίδεται άδεια κατεδάφισης εντός 6 μηνών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στην κατηγορία αυτή υπάγονται πολλά αυθαίρετα που ενώ είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις δεν προσήλθαν στον νόμο εντός της εύλογης προθεσμίας. Πολλά δε εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των τουριστικών και βιομηχανικών κτηρίων.. Επιπλέον ένας χρόνος παράταση (προβλέπονταν επίσης 3 χρόνια) δίνεται και για όσα ακίνητα δεν εκδόθηκε πολεοδομική άδεια λόγω μεταβολής του πολεοδομικού καθεστώτος.
Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει εάν ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, θα ακολουθήσει όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα την ψήφιση στην βουλή εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 7 Φεβρουαρίου του 2017 που λήγει η υφιστάμενη ρύθμιση.







ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Κ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ…