ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!!Πώς διορθώνονται τα λάθη στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα…

Κοινοποίηση:
3

Μέχρι τις 20 ή 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος σε όλους του δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ενώ η ειδική εφαρμογή παρέχει και τη δυνατότητα διόρθωσης των αιτήσεωνν στην περίπτωση που έχει γίνει λάθος.

Παράλληλα, διευθετείται το θέμα που προέκυψε με τους ανέργους και τα προστατευόμενα μέλη, ενώ ο ρυθμός των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των εγκρίσεων αυξάνει ώρα με την ώρα.

Από τις 600.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν ανέφερε ότι, οι 296.000 εγκρίθηκαν και θα πιστωθούν σύντομα στους δικαιούχους περίπου 167.000.000 ευρώ.

Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 18% απορρίφθηκαν ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Αυτές οι αιτήσεις θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες, είπε ο κ. Καρέλας.

Το σημαντικότερο ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχους κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του, μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση με τα ορθά στοιχεία.

Τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχος των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση, θα πιστωθούν μέχρι τις 20 ή 21 Δεκεμβρίου 2017. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα προστατευόμενα μέλη

και οι άνεργοι  

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα που προέκυψε με τα προστατευόμενα μέλη ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας ανέφερε ότι θα λυθεί μέχρι το μεσημέρι. Εξάλλου είπε, ότι από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017, τόνισε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους —του έτους 2016— ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Όσον αφορά στους «φιλοξενούμενους» δηλαδή ενήλικες που διαμένουν με τους γονείς τους ή το αντίστροφο, τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό και σε διάφορο χρόνο) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση.

Για τα λάθη που αφορούν σε ΑΜΚΑ, ή για διορθώσεις που αφορούν στο χρόνο ασφάλισης, αυτά ανέφερε ότι γίνονται μέσω του ΕΦΚΑ. Για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης. Οριακά ανέφερε πως υπάρχουν αδικίες.

Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν —αν το επιθυμούν— να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.

Ο κ. Καρέλας σημείωσε ότι τα στοιχεία που ζητούνται στην αίτηση (email, αριθμός κινητού τηλεφώνου) απαιτούνται διότι θα υπάρχει σχετική ειδοποίηση ώστε να μην ξεχαστούν όσοι έχουν αφήσει τις αιτήσεις σε εκκρεμότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: