ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!! Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι θα έχουν έκπτωση 35% και ποιοι 70%

Κοινοποίηση:
4

Αυξάνονται κατά 4.500 ευρώ τα εισοδηματικά όρια που είχε θέσει πρόσφατα το υπουργείο Περιβάλλοντος στις πολύτεκνες οικογένειες και τα νοικοκυριά με πολυάριθμα μέλη για να ενταχθούν στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο .

Έτσι, από τις 15 Φεβρουαρίου, που ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  θα λάβουν έκπτωση μέχρι και 70% και όσοι πολίτες έχουν κριτήρια αντίστοιχα με αυτά που ορίστηκαν για τη λήψη Κοινωνικού Μερίσματος αναμένεται να έχουν έκπτωση μέχρι και 35%. Στον αντίποδα, εκτιμάται πως «εκτός παιχνιδιού» υπολογίζεται να μείνουν οι μισοί από τους σημερινούς 695 χιλ. δικαιούχους ΚΟΤ. Το ΥΠΕΝ πάντως, από πλευράς του, τονίζει ότι από τις ριζικές αλλαγές που προωθούνται θα επωφεληθούν περίπου 1,65 εκατ. νοικοκυριά, εκ των οποίων το 1,3 εκατ. ήταν οι πολίτες που έλαβαν το μέρισμα.

Σε ποιους αφορούν οι αλλαγές που προωθεί το ΥΠΕΝ

Η αύξηση τουλάχιστον κατά 20% των εισοδηματικών ορίων υπαγωγής στο νέο ΚΟΤ αφορά κατηγορίες οικογενειών όπως: μονογονεϊκή και τέσσερις ανήλικοι, δύο ενήλικοι και τρεις ανήλικοι και τρεις ενήλικοι και ένας ανήλικος, τροποποιώντας το όριο από 20.250 ευρώ σε 24.750 ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: