ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!! 350 € θα παίρνει η επιχείρηση που θα ασφαλίζει τους εργαζόμενους που έχει με “μπλοκάκι”…

Κοινοποίηση:
9

Επιδότηση έως και 350 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση και αφορά όσους εργοδότες «μετατρέψουν» τους αμειβόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Επίσης, η απόφαση ορίζει ότι το ανώτατο όριο ποσού επιχορήγησης για το Δώρο Χριστουγέννων ορίζεται σε 350 ευρώ και για το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας σε 175 ευρώ. Το όριο των 350 ευρώ θα αφορά μόνο σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Ποια είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος:

Το πρόγραμμα θα διαρκεί συνολικά 18 μήνες, επειδή μετά το 12μηνο θα υπάρχει η δέσμευση του εργοδότη  να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις μειώσουν το προσωπικό που υπήρχε πριν την επιδότηση θα πρέπει να το αντικαταστήσουν μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα και οι άδειες των εργαζομένων.

Προσοχή!

Οι επιχορηγούμενοι δεν πρέπει να ασκούν άλλο επάγγελμα ή να έχουν άλλη δραστηριότητα. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η επιχορήγηση τους θα διακόπτεται και θα αναζητούνται τα χρήματα.

Από το πρόγραμμα αποκλείονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλιεία, νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις κ.ά.

Ποιοι αμειβόμενοι με μπλοκάκι μπορούν να ωφεληθούν

Είναι οι αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εργαζόμενοι σε 2 εργοδότες κατά ανώτατο όριο, ασφαλιζόμενοι πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: