ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ!! “Ψαλίδι” 60% στις συντάξεις των συνταξιούχων που απασχολούνται…

Κοινοποίηση:
4

Νέο τοπίο, αλλά και… νέες «ταχύτητες» συνταξιούχων που εργάζονται προκύπτουν από την εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων που εκδόθηκε χθες με βάση το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016.

Το σημείο “κλειδί” είναι ο συνταξιούχος να εργαζόταν ήδη τον Μάιο του 2016, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου. Σ’ αυτή την περίπτωση διέπεται από τις προηγούμενες διατάξεις και υφίσταται μικρότερες περικοπές. Με τον νέο νόμο περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων που εισπράττει ο συνταξιούχος.

Περικοπή κατά 60% θα υποστούν και οι συνταξιούχοι που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και οι δημόσιο λειτουργοί. Επιπλέον αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων που διορίζονται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Παράδειγμα

Συνταξιούχος του ΕΦΚΑ λαμβάνει κύρια σύνταξη, ύψους €800,00, και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ, ύψους €100,00, και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για 5 ημέρες τον μήνα, με μειωμένο ωράριο. Στην απασχόλησή του αυτή έστω ότι αντιστοιχούν 3 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα. Επομένως, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον συνταξιούχο του προηγούμενου παραδείγματος, δηλαδή θα του καταβληθεί μειωμένο κατά 60% το ποσό που αντιστοιχεί στα 3/25 της κύριας και επικουρικής σύνταξής του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: