Πολικά καιρικά συστήματα θα εισχωρήσουν στην Ελλάδα από τις 11-12 Δεκεμβρίου!

Κοινοποίηση:
xionia

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από τις 11-12 Δεκεμβρίου, μέχρι και τα Χριστούγεννα περίπου, θα είναι μία περίοδος κατά την οποία αλλεπάλληλα πολικά καιρικά συστήματα θα εισχωρήσουν στην Ευρώπη, με πορεία προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα μας στο παραπάνω χρονικό διάστημα, με πολλά χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε πεδινές περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας.

Είναι αλήθεια πως μετά από αυτή την άνοδο που θα έχουμε στις αρχές Δεκεμβρίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην στην Ευρώπη, με τη καιρική κυκλοφορία, να επιτρέπει πλέον όλο το ψύχος από το βόρειο πόλο και τη Σιβηρία, να κατέβει στη κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μπορεί όμως, κάτι τέτοιο να συμβεί στη χώρα μας για 1-2 μέρες το πολύ αλλά να χιονίσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολύ, με αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ για τη χώρα μας. Το Greek-Weather.Org, εξετάζει σοβαρά τα τελευταία προγνωστικά του στοιχεία, τα οποία δείχνουν ουσιαστικά βαρυχειμωνιά στη χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερου του μήνα αυτού.

Από τις 11 με 12 Δεκεμβρίου λοιπόν, ως και τις 23-24 Δεκεμβρίου, περιμένoυν, να έχουμε καταστάσεις βαρυχειμωνιάς σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αν όχι σε όλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. πότε λέτε για τον πιο κρύο χειμώνα του αιώνα, πότε για τον πιο κρύο Δεκέμβρη της δεκαετίας, πάντα όμως πέφτετε έξω. η επιμονή σας στην αναπαραγωγή (για πολλοστή φορά) τέτοιων hoax, είναι ενδεικτική της μειωμένης αξιοπιστίας σας.

  2. κανενα πολικο συστημα δεν φαινεται για αυτες τις ημερομηνιες! ο greek ειναι ψυχοπαθης! ηδονιζεται να γραφει τετοια. Αμα εβγαιναν αυτα που ελεγε, επρεπε τα τελευταια 3 χρονια να ειμαστε αποκλεισμενοι απο τα χιονια χειμωνα καλοκαιρι!

  3. Ρε Στέφανε αφού δεν υπάρχει καμιά απολύτως μετεωρολογική πρόβλεψη πέρα των τριών ημερών πάντως μακάρι να χιόνιζε Δεκέμβριο στην Αθήνα

  4. Ε, ρε και δεν θα πετάνε τα ελικόπτερα και δεν θα έχουν πως να φύγουν απ το ελικοδρόμιο της μιζοβουλής νύχτα ώρα…
    Μήπως να παραγγείλουν παραπέντε …καμιά 15αριά για το βενιζέλο και κανα δυο για το σαμαρά… οι άλλοι ας κρυφοτύν όπως – όπως δίπλα στον εθνικό κήπο.
    Οι αρκούδες και τα αγριογούρουνα αντέχουν στα χιόνια ….

  5. Ρωτήστε κάποιον ψαρά ή τσομπάνη να σας πει τα μερομήνια ή να σας κάνει κάποια αξιόλογη πρόβλεψη και μην μας βομβαρδίζετε με αναλύσεις του κώλου. Κάτι παρόμοιο ήταν και αυτό με την ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡ κακοκαιρία.

  6. ο πιο κρύος χειμώνας της δεκαετίας είναι προ των πυλών;

  7. Ειπα και εγω. Ποτε θα αρχισετε τις τρομοπροβλεψεις και για τον Δεκεμβριο…

Comments are closed.