Ποια νέα σοβαρή κατηγορία ετοιμάζουν οι Τούρκοι για τους δύο Έλληνες στρατιώτες

Κοινοποίηση:
xxx

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών βρέθηκαν για δεύτερη φορά στην Τουρκία και μπόρεσαν να επισκεφτούν τα παιδιά τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες ασφαλείας στη συγκεκριμένη φυλακή είναι εξαιρετικά αυστηρές.

Σε συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel μίλησαν για τις επισκέψεις αυτές, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες πληροφορήθηκαν τη σύλληψη του παιδιού τους από τον τουρκικό στρατό και για τις ελπίδες τους να λυθεί το συντομότερο δυνατό. Οι γονείς των δύο στρατιωτικών αναμένεται να έχουν και νέα συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη.

Παράλληλα, οι πληροφορίες που καταφτάνουν από την Τουρκία παραμένουν συγκεχυμένες. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το χρονοδιαγραμμά, με τις δικαστικές αρχές να ροκανίζουν τον χρόνο και την υπομονή της Αθήνας. Λέγεται, όμως, ότι και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ερευνώνται για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών (!) Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για προσχηματική κατηγορία, καθώς αυτή της κατασκοπείας δεν έχει καμία βάση. Εξάλλου, τα κινητά τους φαίνεται ότι είναι “καθαρά”, καθώς δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπείας.

Την Άγκυρα, μάλιστα, θα επισκεφτεί Έλληνας πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τα τρία κινητά, επιβεβαιώνοντας αυτή τη διαπίστωση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: