ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ – Κατάφερε να πάρει διαζύγιο στα 19 , την είχαν παντρέψει μόλις…11 μηνών!

Κοινοποίηση:
indi

Σε μια περιοχή της Ινδίας που είναι… γνωστή για τους γάμους μεταξύ μικρών παιδιών, μία 19χρονη κατάφερε να πάρει διαζύγιο έχοντας παντρευτεί στην ηλικία των μόλις… 11 μηνών.

Μπορεί σ’ εμάς όλα αυτά να ακούγονται παράδοξα έως αποκρουστικά, όμως στην περιοχή του Ρατζαστάν της Ινδίας, ο γάμος μεταξύ μικρών παιδιών είναι ένα κοινό έθιμο. Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση τα πράγματα είχαν ξεφύγει πέρα από κάθε λογική, καθώς η 19χρονη σήμερα Σανταντέβι Μεγκβάλ είχε παντρευτεί σε ηλικία μόλις… 11 μηνών. Το βρέφος είχε παντρευτεί με σύμφωνη γνώμη των γονιών της με τον… 9χρονο τότε Σαανβάλ Ραμ.

Όταν όμως πριν δύο χρόνια, η Σανταντέβι αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στον γάμο της, υποχρεώθηκε σύμφωνα με τους νόμους της χώρας να καταβάλει ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 20.000 ευρώ ενώ παράλληλα ήταν υποχρεωμένη να εγκαταλείψει την περιοχή της. Πράγματα και τα δύο αδύνατον να τα εκπληρώσει η νεαρή Ινδή, χωρίς την βοήθεια ειδικών οργανώσεων για την προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων.

Το διαζύγιο βγήκε τελικά σήμερα, μετά από αρκετό κόπο και τα χρήματα που μάζεψαν οι φίλοι της 19χρονης. «Δεν επρόκειτο να τα παρατήσω» δήλωσε η ίδια, λέγοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της». Όνειρό της πλέον είναι να γίνει δασκάλα, κάτι που της απαγόρευσε ο πρώην σύζυγός της, και την υποχρέωσε να φθάσει στα δικαστήρια για αυτές τις επιλογές της.

Μια έρευνα που έγινε το 2011 στην Ινδία, έδειξε ότι πάνω από 1,6 παιδιά υποχρεώθηκαν σε γάμο μεταξύ του 2000 και του 2010 στο Ρατζαστάν. Παρά το γεγονός ότι οι γάμοι μεταξύ κοριτσιών κάτω των 18 ετών και αγοριών κάτω των 21 ετών απαγορεύονται στην χώρα, στην περιοχή του Ρατζαστάν τα ήθη είναι σαφώς πιο ισχυρά και οι οικογένειες ακολουθούν αυτή την παράδοση. Ακόμα και αν χρειαστεί να παντρέψουν ένα βρέφος μόλις 11 μηνών!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: