“Παροπλισμένη” ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάθε βράδυ ΦΥΛΑΕΙ… το Δικαστικό Μέγαρο στην Πάτρα!

Κοινοποίηση:
omada-dias

Αντί να κάνουν περιπολίες… όπως κάνουν συνήθως οι άντρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ…. φαίνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα όπως αναφέρουν σε τοπικό ειδησιογραφικό πόρταλ….”φυλάνε” το Δικαστικό Μέγαρο…Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την μέρα που το TEMPO24.GR, αποκάλυπτε με ρεπορτάζ του πως όταν… πέφτει το σκοτάδι η Πάτρα δεν έχει αστυνόμευση, αφού το ένα από τα τρία περιπολικά διατίθεται μονίμως για να φυλάει σε καθημερινή βάση, καθ ‘ολη τη διάρκεια της νύχτας το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Πλέον, εκτός από το περιπολικό, μέχρι να αναλάβει τη νυχτερινή του βάρδια, είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση του κτιρίου των δικαστηρίων, ανδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι μάλλον ο,τιδήποτε άλλο κάνουν εκτός από Δίκυκλη Αστυνόμευση που είναι και ο σκοπός της δημιουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Να υπενθυμίσουμε πως το αίτημα είχε τεθεί από τις Εισαγγελικές Αρχές προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με την σειρά του το διαβίβασε στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και έτσι με απόφαση υπάρχουν αστυνομικοί μπροστά από τα Δικαστήρια της Πάτρας, προκειμένου να αποφευχθούν βανδαλισμοί.

Πολίτες που επικοινώνησαν με το tempo24, παρατήρησαν πως δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να φυλάνε το δικαστικό μέγαρο και οι γειτονιές τους να μένουν δίχως αστυνόμευση, και ουσιαστικά μια Υπηρεσία η ΔΙ.ΑΣ., που είναι για άμεση επέμβαση, να βρίσκεται… “παροπλισμένη” ως άλλη ιδιωτική εταιρία φύλαξης ενός χώρου!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: