Παρέμβαση Τσίπρα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα – Υπέρ της Ελλάδας ο Μάρτιν Σουλτς

Κοινοποίηση:
sinodos_528_355

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής με αφορμή το βέτο των τεχνικών κλιμακίων για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι «δεν μπορεί εκπρόσωποι των θεσμών να σηκώνουν κόκκινες κάρτες.»

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «είναι αντιφατικό από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, και από την άλλη όταν ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.»

Υπάρχει αντίθεση, τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες και αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αν προχωρήσεις και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.»

Είχε προηγηθεί η ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρεθούν κονδύλια. Σύμφωνα, μάλιστα, με κυβερνητικές πηγές ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε «πολύ λογικό που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση».

«Με ανησυχεί βαθύτατα ότι ορισμένοι πολιτικοί χρησιμοποιούν φτηνά σλόγκαν για να ταράξουν την κοινή γνώμη, ότι οι λαοί υποκινούνται να μισούν ο ένας τον άλλο, ότι οι Ευρωπαίοι εμπαίζουν ο ένας τον άλλο ακόμα και αν είμαστε όλοι θύματα της οικονομικής κρίσης. Κάποιοι πληρώνουν με το να παραδίδουν τους φόρους τους προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για τα χρέη άλλων χωρών, άλλοι πληρώνουν με το να υφίστανται περικοπές στην ποιότητα ζωής τους. Ζητώ από όλους να μείνουν ήρεμοι και να μην κάψουν γέφυρες που θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναχτιστούν», συμπλήρωσε στην παρέμβασή ο κύριος Σουλτς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: