Πανικός στην κυβέρνηση!! Γιατί πάει πίσω ο νέος νόμος για τα δασικά αυθαίρετα…

Κοινοποίηση:
3

Μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να έχει κατατεθεί και ολοκληρωθεί η διαβούλευση του νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Την περασμένη βδομάδα επρόκειτο να εκδικαστεί ο νόμος Τσιρώνη, ο οποίος είχε κριθεί αντισυνταγματικός, ωστόσο το ΥΠΕΝ ζήτησε αναβολή η οποία και έγινε δεκτή. Έτσι, μέχρι τον Σεπτέμβριο που ορίστηκε η νέα δικάσιμος, θα πρέπει είναι έτοιμος ο νέος νόμος που θα ξεκαθαρίζει τα γκρίζα σημεία στα δασικά αυθαίρετα.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων, ποιες ιδιοκτησίες δεν πληρούν τα κριτήρια και θα κατεδαφίζονται άμεσα, ποια κτίσματα θα αποκλειστούν από τη διαδικασία ρυθμίσεων (αιγιαλούς, δάση) αλλά και ποια είναι τα ακριβή χαρακτηριστικά πυκνώσεων.

Ασυνεπείς δήμοι

Την ίδια ώρα, πάντως, αγκάθι παραμένει η ασυνέπεια των ΟΤΑ, όπου ενώ η προθεσμία εκπνέει σε μόλις 3 ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Μαΐου, δεν έχουν κατατεθεί τα όρια οικισμού και οι οικιστικές πυκνώσεις σε περισσότερους από 100 δήμους. Αν τελικά πράγματι το ΥΠΕΝ δεν καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή δεδομένου ότι οι ΟΤΑ είναι εκπρόθεσμοι, αφενός θα προκύψουν προβλήματα με τους πολίτες που θα χρειαστεί τελικά να καταθέσουν αντιρρήσεις για να μη βρεθούν οι ιδιοκτησίες τους στον αέρα και αφετέρου η νομοθετική ρύθμιση χωρίς τα οικιστικά περιγράμματα θα είναι ημιτελής. Σε κάθε περίπτωση υψηλόβαθμες πηγές από το υπουργείο επισημαίνουν πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: