Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σπουδές μέσα στην Απόλυτη Βρωμιά – Καταγγελίες φοιτητών! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Κοινοποίηση:
77777

Αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές εικόνες έρχονται καθημερινά οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν την απελπιστική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών μέσα στις αίθουσες Αμφιθέατρα – μνημεία ντροπής, διάδρομοι «πνιγμένοι» στα σκουπίδια και τουαλέτες – υγειονομικές «βόμβες» καλυμμένες από ακαθαρσίες συνθέτουν το σκηνικό αποσύνθεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εν έτει 2014.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, αιτία της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί δεν είναι άλλη από την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας του Τμήματος και ότι η καθαριότητα στο τμήμα φυσικής έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και ένα εξάμηνο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εικόνα δεν αποτελεί… «προνόμιο» μόνο του Φυσικού, καθώς, ανάλογες συνθήκες επικρατούν και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, πριν από εννέα ημέρες, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και την άρνηση του κ. Φορτσάκη να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, εναπόθεσαν σκουπίδια σε γραφείο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αναφέρουν:

Εδώ και πέντε χρόνια ο καθαρισμός της σχολής έχει περάσει σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία (εργολαβία), και μάλιστα χωρίς να προκηρύσσεται διαγωνισμός για το έργο, όπως προβλέπεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα ως εξής: το 2009 έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός, ο οποίος είχε ισχύ τριών μηνών. Έκτοτε ακολούθησαν περίπου 20 παρατάσεις, μέχρι το 2014, κάτι το οποίο είναι μεταξύ παρανομίας και παρατυπίας. Η αδιαφάνεια αυτή ήταν και ο αρχικός λόγος για τον οποίο σταμάτησε να λειτουργεί η καθαριότητα, υπό το καθεστώς της προηγούμενης εργολαβίας. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα η αδιαφορία των ιθυνόντων για την διατήρηση ενός καθαρού πανεπιστημιακού χώρου και της προστασίας της υγείας των φοιτητών και του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, οδήγησε στην κατάσταση αυτή.

Το τραγελαφικό είναι ότι η «μόνιμη» λύση που προτείνεται είναι και πάλι ένας διαγωνισμός τρίμηνης ισχύος.

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά στις ενέργειες που έλαβαν χώρα για το θέμα αυτό:

1) Ύπαρξη κονδυλίου για την καθαριότητα, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε

2) Διεξαγωγή ΕΔΕ με απόφαση των καθηγητών του τμήματος φυσικής, με θέμα τις ευθύνες για την κατάσταση καθαριότητας στο τμήμα εδώ και έξι μήνες, η οποία παραποιήθηκε από τον πρόεδρο, επιρρίπτοντας ευθύνες στους φοιτητές

3) Στην προσπάθειά μας να πιέσουμε ως προς μια εύρεση λύσης, έγινε καταγγελία στο υγειονομικό, το οποίο σκοπίμως κωλυσιεργούσε και τη μόνη φορά που ήρθε, η σχολή ως δια μαγείας είχε καθαριστεί την προηγούμενη ημέρα!

Όλα τα παραπάνω αναλύονται στα Foititikanea.gr, όπου και επισυνάπτονται όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα μετά από τις καταγγελίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απαιτούμε αλύση όχι πρόσκαιρη, αλλά μόνιμη, η οποία να σέβεται και να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, από εμάς τους φοιτητές, μέχρι τις απολυμένες καθαρίστριες. Η μόνη λύση είναι άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, απευθείας από το Πανεπιστήμιο και όχι με καθεστώς εργολαβίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα

1

ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών και μέρος των καθηγητών του Τμήματος Φυσικής για το ζήτημα της καθαριότητας

ΘΑΥΜΑ! Συνεργείο καθαρισμού βρέθηκε να καθαρίσει το Τμήμα Φυσικής δυο μέρες (3/12) πριν έρθει για έλεγχο το Υγειονομικό (5/12). Εδώ και έξι μήνες, η σχολή είχε μείνει ακαθάριστη, ζούσαμε και δουλεύαμε σε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, αλλά η απάντηση των θεσμικών οργάνων (Γενική Συνέλευση Καθηγητών, Κοσμητεία, Σύγκλητος) ήταν ότι, για νομικούς λόγους, δεν μπορούσε να βρεθεί άμεση λύση πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου εργολάβου καθαριότητας.

Ως μέσο πίεσης ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους ιθύνοντες, απευθυνθήκαμε στο Υγειονομικό, το οποίο όχι μόνο καθυστέρησε να στείλει τους αρμόδιους για τον έλεγχο των χώρων, αλλά και όπως φάνηκε, άφησε να διαρρεύσουν πληροφορίες για τις ημερομηνίες των «αιφνιδιαστικών» ελέγχων. Μετά από τόσους μήνες, η σχολή καθαρίστηκε μόνο άλλη μία φορά, στις 17/11, το ίδιο απόγευμα της ημέρας που έγινε η καταγγελία στο Υγειονομικό από φοιτητές. Απ’ότι φαίνεται, καθόλου τυχαία.

Ο καθαρισμός που έγινε στο ισόγειο, τον 1ο και τον 2ο όροφο, τη στιγμή που ο 3ος και ο 4ος όροφος ξεχείλιζαν από σκουπίδια, δείχνει ότι ο καθαρισμός δεν έγινε προς όφελος της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά για την κάλυψη της απροθυμίας και της ανικανότητας της διοίκησης να διευθετήσει το ζήτημα της καθαριότητας.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, έπεσε στα χέρια μας και ένα έγγραφο που διατάσσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την παρεμπόδιση του καθαρισμού της σχολής την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη, στοχοποιώντας ξεκάθαρα το σύλλογο φοιτητών, ο οποίος μετά από μαζική του συνέλευση, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε κατάληψη εκείνη τη βδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι το Τμήμα Φυσικής πήρε απόφαση να διεξαχθεί ΕΔΕ για απόδοση ευθυνών σε εκείνους που άφησαν τον καθαρισμό να σταματήσει πριν 6 μήνες, και όχι μόνο την τελευταία εβδομάδα. Η ΕΔΕ αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που συνέταξε ο κ. Φορτσάκης, η οποία ξεκάθαρα αναφέρεται σε παρεμπόδιση του συνεργείου καθαρισμού. Επίσης, κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τη μέρα (1/12) που οι Καθηγητές πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, δεν είχαν καν ενημερωθεί για την ύπαρξη συνεργείου, πόσο μάλλον για την ύπαρξη κονδυλίου για την καθαριότητα, τα οποία είχαν ήδη ανακοινωθεί από τις 11/11 στον κ. Βαρώτσο από τον κ. Φορτσάκη. Όλο αυτόν τον καιρό, ο κ. Φορτσάκης αποποιείται τις ευθύνες του, είτε μεταφέροντάς τες στην προηγούμενη Σύγκλητο (της οποίας ήταν μέλος), είτε στοχοποιώντας τους φοιτητές, πράγμα το οποίο φαίνεται από την γενικότερη στάση του (στενή σχέση με τα ΜΑΤ, κλείσιμο κτιρίων, συνεχή lock out, πρόθεση διάλυσης φοιτητικών συλλόγων).

Απαιτούμε από τον Κοσμήτορα (κ. Βαρώτσο) εξηγήσεις για το πώς είναι δυνατόν στις 11/11 να ενημερώθηκε για την ύπαρξη κονδυλίου, ενώ στις 19/11 να ενημερώνει όλη τη Σχολή Θετικών Επιστημών ότι τα κονδύλια Οκτωβρίου και Νοεμβρίου εξαφανίστηκαν και δεν επαρκούν για τον μήνα Δεκέμβρη. Ποιο ήταν το ακριβές ύψος των κονδυλίων, σε ποιους ανακοινώθηκαν και πώς διαχειρίστηκαν, αφού δηλώθηκε ότι εξαντλήθηκαν, ενώ πριν τις 17/11 δεν είχε γίνει ούτε ένας καθαρισμός.

Απαιτούμε από τον Πρύτανη (κ. Φορτσάκη) ανάκληση της ΕΔΕ που υπέγραψε και διεξαγωγή αυτής που ψηφίστηκε από το τμήμα των Καθηγητών.

Απαιτούμε από τον Πρόεδρο του Τμήματος (κ. Τόμπρα) να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναρτήσει όλα τα έγγραφα που αφορούν τις παραπάνω διαδικασίες σπΙίπθ, στην ιστοσελίδα της Σχολής, έτσι ώστε ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα να ενημερώνεται για τις ενέργειες του Πανεπιστημίου. Επίσης, τον καλούμε να απολογηθεί δημόσια για το ότι δέχτηκε να διεξάγει μία ΕΔΕ με διαφορετική αιτιολογία από εκείνη που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Τμήμα, για το ότι ρίχνει τις ευθύνες για την «παρεμπόδιση» του καθαρισμού στις καταλήψεις των φοιτητών (ενώ και τις δυο φορές που καθαρίστηκε, η σχολή τελούσε υπό κατάληψη). Τέλος, να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι ενώ υπήρχε «λύση» για τον καθαρισμό της σχολής, αυτή εμφανίστηκε μετά από 6 μήνες, επιλεκτικά, και όχι σταθερά (3 φορές την εβδομάδα, όπως είχε οριστεί).

Απαιτούμε λύση όχι πρόσκαιρη, αλλά μόνιμη, η οποία να σέβεται και να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, από εμάς τους φοιτητές, μέχρι τις (απολυμένες και μη) καθαρίστριες. Η μόνη λύση είναι άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, απευθείας από το Πανεπιστήμιο και όχι με καθεστώς εργολαβίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Παρόμοιες καταστάσεις επικρατούν σχεδόν σε όλα τα τμήματα του ΕΚΠΑ και όχι μόνο στο Φυσικό. Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλους τους καθηγητές να κινητοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να διεκδικήσουμε το Πανεπιστήμιο που μας αξίζει, για σπουδές με αξιοπρέπεια.

Περιμένουμε τη δημόσια απάντηση όλων των παραπάνω, τους οποίους θεωρούμε υπεύθυνους, με τις πράξεις ή την ανοχή τους, για τη σημερινή κατάσταση του Πανεπιστημίου.
Χρονικό για το ζήτημα της καθαριότητας
Σύλλογος Φοιτητών και μέρος Καθηγητών του Τμήματος Φυσικής, ΕΚΠΑ

Η δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας, φοιτητών και καθηγητών. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε την κοινωνία για μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο εδώ και πολλούς μήνες, σε αντίθεση με την εικόνα που προσπαθούν τα ΜΜΕ και οι Αρχές του να προβάλλουν για το Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, πριν το καλοκαίρι, ο εργολάβος καθαριότητας «ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ» καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του λόγω αδιαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο διατηρούσε την αρμοδιότητά του πρίν από το 2009 (αλλεπάλληλες παρατάσεις μιας αρχικής σύμβασης, χωρίς διαγωνισμούς). Από τότε, έχει οριστεί διαγωνισμός για τον ορισμό του επόμενου αναδόχου, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Όλο αυτό το διάστημα, η έλλειψη καθαρισμού των χώρων του Πανεπιστημίου είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων μας. Οι φοιτητές και οι καθηγητές, εκτός από το να βρεθεί μόνιμη λύση για το ζήτημα της καθαριότητας, θέλουμε η λύση να σέβεται και να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, από εμάς μέχρι τις καθαρίστριες, και ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας έφεραν ως εδώ.

Την Πέμπτη 4/12/2014, μέλη του συλλόγου μαζευτήκαμε στο αμφιθέατρο Θαλής στις 16:00 και συζητήσαμε ενημερωτικά για το ζήτημα της καθαριότητας. Το πρωί είχε προηγηθεί επίσκεψη στο γραφείο του Προέδρου κ. Τόμπρα για να συζητήσουμε και μαζί του. Στην κουβέντα των φοιτητών στο Θαλή παρευρέθηκαν και κάποιοι καθηγητές. Οι ενημερώσεις έχουν ως εξής:

Ενέργειες των φοιτητών:

Μετά από ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση των φοιτητών, αποφασίστηκε να γίνει από μέρους μας καταγγελία στο Υγειονομικό για την κατάσταση της υγιεινής της σχολής. Σκοπός της καταγγελίας δεν ήταν ο καθαρισμός της σχολής με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά κυρίως η πίεση για να βρεθούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο στην κατάσταση αυτή. Παράλληλα, απαιτούσαμε να βρεθεί μόνιμη λύση για τον καθαρισμό της σχολής, με προσωπικό καθαριότητας διορισμένο απευθείας από το Πανεπιστήμιο με μόνιμη σχέση εργασίας, και όχι με εργολαβίες. Επίσης ζητούσαμε την επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της απομάκρυνσης του τελευταίου εργολάβου, με αξιοπρεπείς μισθούς, δικαιώματα και συνθήκες εργασίας.

Παρασκευή 14/11/2014: Γράφτηκε ένα ενημερωτικό κείμενο, το οποίο παρουσίαζε τις παραπάνω θέσεις, και το οποίο θα δημοσιοποιούσαμε σε διάφορα ενημερωτικά μέσα, σε συνδυασμό με την καταγγελία. Τελικά τα παρακάτω γεγονότα μας πρόλαβαν. Τραβήχτηκαν και οι γνωστές φωτογραφίες των χώρων για να χρησιμοποιηθούν στην καταγγελία.

Δευτέρα 17/11: Τελικά η καταγγελία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, επώνυμα, από ένα άτομο. Το Υγειονομικό, στη συνέχεια, θα έπρεπε αθόρυβα και απροειδοποίητα να έρθει να ελέγξει τις συνθήκες των χώρων, να κρίνει την κατάσταση και να ορίσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να λύσουν το ζήτημα της καθαριότητας. Παρόλα αυτά, η πιθανή επίσκεψή του φαίνεται να έγινε γνωστή στους υπευθύνους, καθώς το ίδιο κιόλας απόγευμα της Δευτέρας 17/11, και ενώ η σχολή τελούσε υπό κατάληψη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ειδικό συνεργείο της Κοσμητείας με τη συνοδεία του κ. Τόμπρα καθάρισε επιφανειακά τους κύριους χώρους του τμήματος.

Ύστερα από όλα αυτά, το υγειονομικό καθυστέρησε πολλές μέρες να στείλει τους αρμόδιους.

Δευτέρα 1/12: Από τις 17/11 το συνεργείο καθαριότητας δεν εμφανίστηκε ξανά. Το πρωί της Δευτέρας, η κατάσταση που επικρατούσε στη σχολή ήταν άθλια. Στο διάδρομο του πρώτου ορόφου υπήρχαν παντού περιττώματα και ακαθαρσίες, ενώ από τις τουαλέτες και τους χώρους στις σκάλες αναδυόταν εντονότατη δυσοσμία. Αφού μετά από 15 μέρες, το Υγειονομικό δεν είχε στείλει ακόμα τους αρμόδιους, οφείλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα όσο του αρμόζει.

Τρίτη 2/12: Ο φοιτητής που έκανε την καταγγελία στο Υγειονομικό, μετά από πολλά τηλεφωνήματα, υψηλούς τόνους αλλά και φυσική παρουσία στο χώρο του Υγειονομικού, προσπάθησε να κανονίσει επιτακτικά την επίσκεψη για Τετάρτη 3/12. Ο προϊστάμενος του είπε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, ούτε για Τετάρτη, ούτε για Πέμπτη, αλλά για την Παρασκευή 5/12. Επομένως, την Τρίτη 2/12 μάθαμε ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/12.

Τετάρτη 3/12: Για άλλη μια φορά, την αμέσως επόμενη ημέρα από την απόφαση του Υγειονομικού να έρθει, και πάλι με καθεστώς κατάληψης, ειδικό συνεργείο καθάρισε με τη συνοδεία του κ. Τόμπρα τους βασικούς χώρους της σχολής και έγινε στοιχειώδης απολύμανση. Έτσι έγινε φανερό το ότι κάποιος από το Υγειονομικό ενημερώνει το Τμήμα για τις μελλοντικές επιθεωρήσεις. Αφού η σχολή είχε πλέον καθαριστεί, ενημερώσαμε το Υγειονομικό πως δεν επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί έλεγχος, αφού υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα πετυχαίναμε το στόχο μας.

Πέμπτη 4/12: Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε μια ενημέρωση του συλλόγου για το παραπάνω ιστορικό και ακούστηκαν πολλές απόψεις για το πως πρέπει να δράσουμε. Επισκεφθήκαμε τον κ. Τόμπρα. Αυτά που μάθαμε από εκείνον αναλύονται και σχολιάζονται παρακάτω. Μας ενημέρωσε όμως, μέσα σε όλα τα άλλα, ότι η σχολή θα καθαριζόταν ολοκληρωτικά την Παρασκευή και την Κυριακή το απόγευμα.

Μετά από ώρα, ο προιστάμενος του Υγειονομικού, με δική του πρωτοβουλία, και ενώ εμείς το είχαμε ακυρώσει, μας ενημέρωσε ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 5/12. Και ξαφνικά, η καθαριότητα μετατέθηκε από Παρασκευή σε Πέμπτη! Λάβαμε ενημέρωση από τον κ. Τόμπρα ότι η σχολή καθαρίστηκε και πάλι στις 19:30 το απόγευμα.

Η σχολή που ήταν έξι μήνες ακαθάριστη, καθαρίστηκε δύο φορές σε δύο μέρες, και για τρίτη φορά μια μέρα πριν έρθει το Υγειονομικό. Παύει πια να θεωρείται σύμπτωση.

Παρασκευή 5/12: Το Υγειονομικό επισκέπτεται τους χώρους της σχολής και τους βρίσκει πρωτόγνωρα καθαρούς. Στις τουαλέτες του ισογείου βρέθηκαν ακόμη και αποσμητικό χώρου(!), σαπούνι και χαρτί, πράγματα που δεν είχαμε ούτε με το προηγούμενο καθεστώς καθαριότητας. Οι τουαλέτες της εισόδου είναι πεντακάθαρες, ενώ στον 3ο όροφο οι κάδοι και οι μυρωδιές ξεχειλίζουν. Οι κινήσεις αυτές, αποδεικνύουν ότι σκοπός του καθαρισμού δεν είναι το όφελος της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά η κάλυψη της ανικανότητας της διοίκησης να διευθετήσει το ζήτημα της καθαριότητας. Με αυτές τις κινήσεις εντυπωσιασμού, το Υγειονομικό προφανώς σχημάτισε λανθασμένη άποψη για τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν εδώ και τόσους μήνες. Μέσα σε ένα βράδυ, εξανεμίστηκε το βασικό μέσο πίεσης που είχαμε για να αποδοθούν ευθύνες σ’αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Όμως, αντί να αναζητηθεί μια μόνιμη λύση και να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν λύση τόσους μήνες, τόσο η εντολή του πρύτανη για διεξαγωγή ΕΔΕ στις 2/12 (ακολουθεί παρακάτω), όσο και η ανακοίνωση του προέδρου του τμήματος Φυσικής στις 3/12 (ακολουθεί) επιχειρούν να στοχοποιειθεί για άλλη μια φορά ο φοιτητικός σύλλογος, καθώς προβάλλεται ότι όχι μόνο βρωμίζει ο ίδιος τους χώρους, αλλά παρεμποδίζει και τον καθαρισμό τους, ο οποίος, για αδιευκρίνιστους λόγους, εμφανίστηκε 6 μήνες μετά την εμφάνιση του προβλήματος.

Συνάντηση με κ. Τόμπρα:

Ενημερωθήκαμε για πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε κατά τη διάρκεια των παραπάνω διαδικασιών. Υπενθυμίζουμε ότι η συζήτηση με τον κ. Τόμπρα αλλά και η συζήτηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών έγινε την Πέμπτη 4/12. Μετά από τη συζήτηση με τον κ. Τόμπρα, πήραμε στα χέρια μας πολλά έγγραφα που μας έκαναν πιο φανερή την κατάσταση, όπως παρουσιάζεται από την πλευρά Προεδρείων και Πρυτανείας. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Δευτέρα 10/11/2014: Αιφνιδιαστικός έλεγχος από το Υγειονομικό.

Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν γνωρίζαμε. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ούτε η επίσκεψη αλλά ούτε και η τελική έκθεση του Υγειονομικού για τις συνθήκες καθαριότητας. Το Υγειονομικό επισκέφθηκε το τμήμα Φυσικής, ως μέρος της γενικότερης επίσκεψής του στα τμήματα των Θετικών Επιστημών, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία που αφορούσε την Φιλοσοφική και το Χημικό. Σαν συμπέρασμα, οι χώροι θεωρήθηκαν αρκετά ακαθάριστοι, ώστε να προταθεί στους υπευθύνους να διευθετηθεί το θέμα της καθαριότητας.
Ακολουθεί η έκθεση του Υγειονομικού, που δημοσιεύθηκε στους υπευθύνους στις 12/11.

10

11

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. γι αυτό πάμε στο εξωτερικό και μας πέφτει το σαγόνι μέχρι τα γόνατα..ούτε αρουραίος με αυτοσεβασμό δε πατάει εκεί μέσα!

    Κατά τα άλλα τα κομματόσκυλα «μάχονται» για το συμφέρον τοων σπουδαστών.

Comments are closed.