Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός στην Ελλάδα! Ενώ όλοι περίμεναν να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο, τελικά αυτό δεν θα γίνει!
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της. Όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού.
Κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ.
Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 5 στην Βουλή, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τέλος πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ακόμα ότι το κλίμα είναι θετικό στις Βρυξέλλες και θα συνεχιστούν και σήμερα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group.