Πάτρα: Αναχώρησαν για το συλλαλητήριο 20 λεωφορεία – Πάνω από 1000 άτομα στην Αθήνα για το Μακεδονικό (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
8_0

Στο δρόμο για την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες Πατρινοί.

Τουλάχιστον 20 πούλμαν αναχώρησαν οργανωμένα για την πρωτεύουσα ώστε στις δύο το μεσημέρι να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.


Με σημαίες στα χέρια ετοιμάζνται να βρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό.

 

 

 

Τρια λεωφορεία αναχωρουν αυτη την ώρα για την Αθήνα. 

Ήδη επιβιβάστηκαν κάποια άτομα στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Μιαούλη και πλεον τα λεωφορεία κατευθύνονται έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμέου να

παραλάβουν και τους υπόλλοιπους.

Στα σημεία αναχώρησης σπεύδουν περιπολικά για την αποφυγή επεισοδίων.

Νωρίτερα:

Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν οι διαδηλωτές που θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωι για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα για το Μακεδονικό. Το Tempo24.gr θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για την συνεχή ενημέρωσή σας

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛΑΣ θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από Ιερούς Ναούς, όπου θα συγκεντρωθούν πολίτες για να αναχωρήσουν με πούλμαν για την πρωτεύουσα.

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά της επίθεσης εναντίον του γραφείου του πολιτευτή των ΑΝΕΛ Γιάννη Λαϊνιώτη, του ξυλοδαρμού (οπως ισχυρίζονται) ακροδεξιών από αντιεξουσιαστές, τις χθεσινές διαδηλώσεις (έχει προγραμματιστεί και σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Γεωργίου νέα κινητοποίηση) ομάδων αντιεξουσιαστών κατά του σημερινού συλλαλητηρίου και την αναγρφή συνθημάτων σε εκκλησίες , η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ έχει σημάνει “κόκκινο συναγερμό” και κάθε δύναμη που είναι διαθέσιμη θα αναλάβει την φύλαξη ενδεχόμενων στόχων.

Τα σημεία στα οποία θα δοθεί μεγάλη προσοχή κατά την αναχώρηση των λεωφορείων είναι το πάρκινγκ Κορίνθου και Τσαμαδού , αλλά και η εκκλησία του Αγ. Νικολάου , που πράσφατα είχε “βαφτεί” με συνθήματα.

Ομως και άλλοι χώροι θα φυλάσσονται διακριτικά από δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως και από το Αίγιο θα αναχωρήσουν πούλμαν που θα διαθέσει δωρεάν για την μετακίνηση διαδηλωτών ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

(Στιγμιότυπο από την πρόσφατη διαδήλωση κληρικών στο Αίγιο για το Μακεδονικό, με προτροπή του Μητροπολίτη Αμβροσίου).

tempo24.news

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: