Ο Erdogan στο δρόμο της δικτατορίας και η Ελλάδα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα

Κοινοποίηση:
erdogan

Ο τούρκος πρόεδρος πάντα πιο μεγαλομανής κι αυταρχικός θ΄αποκτήσει τις απόλυτες εξουσίες.

Το 1996, ο Recep Tayyip Erdogan είχε συγκρίνει τη δημοκρατία μ΄ένα … tram. Υπό την οπτική του η δημοκρατία είναι ένα μέσο και όχι ένας σκοπός: όταν φτάσει στον προορισμό της , κατεβαίνεις. Μετά από 20 χρόνια ο Ερντογάν αποφάσισε ότι έφθασε στο τέρμα.Την Κυριακή το δημοψήφισμα στην Τουρκία για τροποποίηση του Συντάγματος  του δίνει υπερεξουσίες.
Το προεδρικού παλατιού του Erdo αποφασίστηκε να δομηθεί το 2014 σε προάστιο της Κωνταντινούπολης και απηχεί τέλεια τις μεθόδους του και του αυταρχισμού του.

Το κτίριο εκτείνεται σε 200.000 m2, 4 φορές μεγαλύτερο από τις Versailles, αποτελείται από 1.150 δωμάτια, και οικοδομήθηκε παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη 2 φορές σταμάτησε το εργοτάξιο. « Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την ολοκλήρωση του κτιρίου. Αν αυτοί είναι αρκετά δυνατοί ας έρθουν να το κατεδαφίσουν », δήλωνε.

Ο  »ευρωπαιστής » Erdogan, αποφασισμένος νοσταλγός της εποχής των σουλτάνων. Το 2014, αναφέρει ο ίδιος « σύμφωνα με το islam, ο ρόλος των γυναικών μέσα στην κοινωνία είναι να κάνουν παιδιά ».

Η αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη 2016 θα του επιτρέψει με σιδερένια πυγμή να διαχειριστεί τη χώρα. Μαζικές εκκαθαρίσεις (πάνω από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 40.000 συλλήψεις και πάνω από  100 εντάλματα κατά δημοσιογράφων).

Ο Erdogan θα συγκεντρώσει στα χέρια του κατ΄ουσίαν την εκτελεστική εξουσία και θα έχει το πάνω χέρι στη δικαστική εξουσία και θα γίνει ο διευθυντής του κόμματός του, του  AKP, που κυριρχεί στο Κοινοβούλιο κι επομένως και της νομοθετικής εξουσίας.

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: