Ο τουρκικός στρατός θα πάψει να «κρύβεται» από τους Κούρδους στην Εφρίν και θα τους πολεμήσει

Κοινοποίηση:
turkish_tethorakismena-630x400

Όταν οι Τούρκοι ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου την επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», στη βορειοδυτική Συρία, έβαλαν εμπροσθοφυλακή τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Οι Τούρκοι συμμετείχαν μέσα από τα τανκς τους και υποστήριζαν με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού.

Όμως, οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές του FSA έχουν αποδειχτεί ανήμποροι να επιβληθούν στους Κούρδους. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Masdar News, οι Τούρκοι αποφάσισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά στις μάχες, με ό,τι προδιαθέτει αυτό στην αύξηση του αριθμού των απώλειών τους.

Να πούμε εδώ ότι μέχρι και την Κυριακή, ο τουρκικός στρατός είχε παραδεχτεί 33 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και 93 τραυματίες. Δηλαδή, μια τουρκική δύναμη μεγέθους λόχου έχει εξουδετερωθεί, δίχως οι Τούρκοι να μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Μιντιακοί ακτιβιστές που πρόσκεινται στην ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση, αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις πολλά τανκς στην Εφρίν και τονίζουν ότι ο τουρκικός στρατός θα περάσει μπροστά στον πόλεμο με τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν και φωτογραφίες από τα επιπλέον τουρκικά τανκς που στάλθηκαν στην Εφρίν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: