Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το αεροδρόμιο Abu Duhur στο Ιdlib!

Κοινοποίηση:
o-syriakos-stratos-apeleftherose-aerodromio-abu-duhur

O συριακός στρατός ανέκτησε το στρατιωτικό αερόδρομιο στην επαρχία του Idleb από τους τζιχαντιστές αφού έθραυσε τις αμυντικές τους γραμμές σε αυτή τη βάση σύμφωνα με πηγές φιλοκυβερνητικές όσο και της »αντιπολίτευσης » .

Υποστηριζόμενος από τη ρώσικη αεροπορία ο συριακός στρατός ανέκτησε το αεροδρόμιο Abou Douhour, μετά από βίαιες μάχες κατά του τζιχαντιστικού συνασπισμού που διευθύνεται από την πτέρυγα της al-Qaïda στη Συρία.Η ανάκτηση αυτής της στρατηγικής βάσης στο Idleb,στα ΒΔ της χώρας θα επιτρέψει στις κυβερνητικές δυνάμεις να εγκαταστήσουν ένα γερό προσγεφύρωμα για ν΄αποπειραθούν ν΄ανακτήσουν αυτή την επαρχία που στο μεγαλύτερο μέρος της ελέγχεται από τζιχαντιστές.

Ο συριακός στρατός μπήκε στο Abou Douhour από το νότο μετά από επίθεση που εξαμολύθηκε στα μέσα Δεκέμβρη και του επέτρεψε να πάρει μια εκατοντάδα χωριών και οικισμών σε μια επιφάνεια 3 500 km².Οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν ομοίως εκκινώντας από βορρά και ανατολικά της επαρχίας Χαλεπίου. Μια δεκάδα χλμ χωρίζουν αυτέ τις 3 θέσεις του στρατού.Η επιχείρηση ευελπιστεί ότι θα περικυκλώσει τους τζιχαντιστές σε θήλακα 2 000 km², στα ΝΑ του Idleb.

Αυτή η μεγαλειώδης επιχείρηση του συριακού στρατού διαδραματίζεται με την ολοκληρωτική υτποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.Ο τελικός σκοπός είναι να σπάσει τον αποκλεισμό τον επιβαλόμενο σε 2 σιίτικες πόλεις τις Foua και Kefraya, στα ΒΔ του Idleb. Ο αρχηγός του ρώσικου ΓΕΣ ο Valeri Guérassimov, είχε οριοθετήσει το 2018 θα είναι το έτος αφανισμού της al-Nosra, στη Συρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: