Ο Σαββίδης έφυγε από το MEGA… Σε Ρώσο επιχειρηματία με έδρα την Κύπρο έδωσε τις μετοχές του!

Κοινοποίηση:
savvidis_1

«Τέλος» ο Ιβάν Σαββίδης από το MEGA! Ο ομογενής επιχειρηματίας έδωσε τις μετοχές του σε Ρώσο επιχειρηματία (ονόματι Καβάντεφ) με έδρα την Κύπρο (ELENOVO) και πλέον επικεντρώνεται στις επόμενες κινήσεις του για το κανάλι «Ε», σε συνέχεια της εξαγοράς των μετοχών του καναλιού και τη συμφωνία με τον Φίλιππο Βρυώνη.

Η  κίνηση αυτή του Ιβάν Σαββίδη άφησε εμβρόντητους εργαζόμενους και λοιπά στελέχη στο κανάλι της Μεσογείων καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του περί συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 25 εκατ. ευρώ και καταβολή των οφειλόμενων μισθών.

Εν τω μεταξύ, οι βασικοί μέτοχοι του Mega -δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης- ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στο Μεγάλο Κανάλι, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί  τόσο η πρόταση προς τις πιστώτριες τράπεζες για τη ρύθμιση των χρεών και την ΑΜΚ όσο και το business plan για τη νέα μορφή που θα έχει το κανάλι.

Αν όλα πάνε καλά, το νέο Μega αναμένεται να βγει στον «αέρα» ακόμα και στις αρχές του νέου έτους.

Τι λέει το περιβάλλον Σαββίδη

Πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη επισημαίνουν ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κανάλι, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Σαββίδη επιβεβαίωσε πως ο ομογενής επιχειρηματίας έφυγε από το MEGA και πως πλέον οι συνομιλίες του καναλιού θα γίνεται απευθείας με την ELENOVO, η οποία κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με την εταιρεία του ομογενή επιχειρηματία.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, από την 21η Αυγούστου 2017, που τέθηκε σε πλήρη ισχύ η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON TV στην εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη,  κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 / του νόμου 3592 μεταβιβάστηκαν όλες οι μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, που είχε στη διάθεση του ο κ. Σαββίδης  στην κυπριακή εταιρία ELENOVO.

Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με τον νόμο «απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής. Ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: