Ο “ρουφιάνος” της εφορίας! Έρχεται η εφαρμογή που θα ελέγχει για πλαστές αποδείξεις

Κοινοποίηση:
ρουφ

Την δημιουργία ενός app, δηλαδή μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω της οποίας ο καταναλωτής θα μπορεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, να ελέγξει αν οι αποδείξεις λιανικής που έχει πάρει προέρχονται από δηλωμένες στην Δ.Ο.Υ. ταμειακές μηχανές, προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αφετηρία για την δημιουργία και την λειτουργία του appliacation της Εφορίας αποτέλεσε η μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής στο Γαϊδουρονήσι, με την λειτουργία 8 μαϊμού ταμειακών μηχανών, από τις οποίες είχαν εκδοθεί πάνω από 22.000 πλαστές αποδείξεις.

Αυτή η υπηρεσία ελέγχου υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όμως σύντομα αναμένεται να είναι άμεσα και δωρεάν διαθέσιμη στα κινητά και τα tablet των καταναλωτών.

Στόχος είναι οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώνουν ότι έχουν λάβει απόδειξη από αδήλωτη ταμειακή μηχανή να καταγγέλλουν την παρανομία στην ΑΑΔΕ ή την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ακολουθούν στοχευμένοι έλεγχοι στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Σε επόμενη φάση προωθείται η ηλεκτρονική διασταύρωση των ροών εσόδων και εισπράξεων με πλαστικό χρήμα, προκειμένου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ να μπορούν να συγκρίνουν τον τζίρο μια επιχείρησης την ημέρα που «επισκέφθηκε» την περιοχή και το συγκεκριμένο μαγαζί το συνεργείο των ελεγκτών, σε σχέση με τον τζίρο των προηγούμενων ημερών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: