Ο πιο Ταπεινός Πρόεδρος του Κόσμου-θα φιλοξενήσει 100 ορφανά Παιδιά από τη Συρία

Κοινοποίηση:
προε

Εκατό παιδιά που έμειναν ορφανά κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου θα φιλοξενήσει στην εξοχική του κατοικία ο πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου, ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, José “Pepe” Mujica.

Τα παιδιά, που σήμερα ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη Μέση Ανατολή, θα φτάσουν στην Ουρουγουάη τον Σεπτέμβριο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δεν μεταφέρει ασυνόδευτα παιδιά, γι’ αυτό κάθε παιδί θα φτάσει με τουλάχιστον ένα συγγενή του – όπως έναν θείο , ξάδελφο ή αδελφό. Ο ακριβής αριθμός των παιδιών που αναμένεται να μείνουν στην θερινή κατοικία του Mujica είναι ακόμη υπό επεξεργασία , δεδομένου ότι η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα είναι υπεύθυνη για όλες τις δαπάνες .
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την χώρα τους από το 2011 έως σήμερα. Κυρίως κατευθύνονται προς την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Περίπου 1 εκατομμύριο Σύριοι έχουν μετεγκατασταθεί στο Λίβανο, ενώ 600.000 είναι στην Ιορδανία και 700.000 στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, τον οποίο αποκαλούν “ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου, ζει σαν ένας ταπεινός αγρότης.

Ο Mujica, ο οποίος σαν πρόεδρος της Ουρουγουάης λαμβάνει 12.000 δολάρια τον μήνα, δίνει το 90% του μισθού του σε φτωχούς…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: