Ο κορυφαίος ψήστης των ΗΠΑ είναι Έλληνας…(ΦΩΤΟ ΚΟΛΑΣΗ!)..

Κοινοποίηση:
pihakis_3h9h

Ο Nick είναι ιδιοκτήτης μαζί με τον πατέρα του, Jim, της αλυσίδας ψητοπωλείων Jim ‘n’ Nick’s, που απαριθμεί ήδη 28 καταστήματα στην Αλαμπάμα, όπου ο Nick γεννήθηκε και μεγάλωσε, ως ομογενής δεύτερης γενιάς.

Πέραν των διατροφικών του αναζητήσεων -ο Nick πιστεύει στην αειφόρα γεωργία και κτηνοτροφία – είναι ο εφευρέτης και κατασκευαστής της Deathmobil, της μεγαλύτερης ψηστιέρας στον κόσμο! Η ιδέα για την κατασκευή του, γεννήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του Full Carcass («Κρεατωμένοι σκελετοί»), ενός εκ των event της Meatopia, του κορυφαίου φεστιβάλ του πλανήτη για… σαρκοφάγους. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου event είναι ότι ενώ τριγύρω όλοι οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ κάνουν BBQ, οι τολμηροί του Full Carcass σουβλίζουν. Για την ακρίβεια, σουβλίζουν ολόκληρα ζώα.

Έτσι ο Nick σχεδίασε μια ψησταριά με έξι μέτρα μήκος και 2,5 πλάτος, πάνω από την οποία αναπτύσσονται 10 σούβλες που μπορούν να ψήσουν ταυτόχρονα 50 ολόκληρα ζώα. Το Deathmobil μπορεί να «φιλοξενήσει» αρνιά, γουρούνια, πάπιες, κοτόπουλα, κατσίκια, κουνέλια και να περισσέψει και λίγος χώρος για λουκάνικα! Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο των προαναφερόμενων, ο Nick ρίχνει στη θράκα και μερικά μεγάλα κομμάτια βοδινό.

Το ψήσιμο επιμελείται η Fatback Collective, ένα supergroup επώνυμων ψηστών / chefs από τον αμερικανικό Νότο. Κι όταν πλέον το Deathmobil «τραβάει χειρόφρενο», αυτό σημαίνει έχουν γίνει στάχτη 80 τσουβάλια κάρβουνο και δύο παλέτες με ξυλαράκια αγριοκαρυδιάς (προσδίδουν άρωμα στο κρέας). Εν τω μεταξύ, το κοντέρ έχει γράψει – κρατηθείτε – 1.000 κιλά κρέας!

1425922587-meatopia-rotisserie_dtzb

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: