Ο εισαγγελέας είπε όχι στην αποφυλάκιση Ηριάννας – Περικλή

Κοινοποίηση:
οχι

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή», ενώ «το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη».

Ακόμη κατά την εισαγγελική πρόταση: «Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον».
Τέλος, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό της 29χρονης ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει: «Όυτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 33χρονου Περικλή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την απόρριψη της αίτησης επισημαίνοντας πως «δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του» 33χρονου.

Ακόμη, στη σχετική τοποθέτησή του ο εισαγγελέας, αφού επισήμανε πως: «υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» σημείωσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: