Ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός σεφ Ντίρκ Χόφμαν μαγειρεύει μοναστηριακή κουζίνα μαζι με τον Αρχιεπίσκοπο Παρθένιο (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑΣ)

Κοινοποίηση:
1

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός Σέφ Dirk Hofmann, όταν πάτησε στοn Ιερό Ναό  της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Νίκαια, ήταν να ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Παρθένιο, να του ευλογήσει μια εικόνα του χριστού που έφερε μαζί του, γιατί αυτό, όπως πιστεύει ο ίδιος, θα τον κάνει να ζήσει άλλα τριάντα χρόνια, ταξιδεύοντας ολόκληρο τον κόσμο και διαδίδοντας την τέχνη για  τις νοστιμιές από υγιεινές «έθνικ» συνήθειες στο φαγητό , όπως η δική μας μοναστηριακή κουζίνα.

Ο Γερμανός σέφ επεδίωξε και κατάφερε τελικά να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο Παρθένιο να μαγειρέψουν μαζί μοναστηριακά, τα μυστικά μιας μαγειρικής τέχνης που χάνεται στα βάθη των αιώνων και που στερείται κακών συνηθειών όπως η κρεατοφαγία, ενώ καταφέρνει να προκαλέσει έκπληξη και δέος ακόμη και στους επαΐοντες.

Η επιλογή, ήταν ψάρι όπως είναι φυσικό, συγκεκριμένα μπακαλιάρος, που συντηρείται παστός μεγάλο χρονικό διάστημα και η θρεπτική του αξία είναι τεράστια, ενώ δεν απαιτεί μεγάλα έξοδα η προμήθεια του.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά αλλά με καρύδια, όχι μόνο αλάτι, πιπέρι και κάρδαμο και βεβαίως πολύ ελαιόλαδο.

Η προσθήκη των καρυδιών που θεωρούνται το μυστικό της δύναμης για τον οργανισμό, σε συνδιασμό με τον κάρδαμο, ήταν τα δύο στοιχεία που κατ’ αρχήν, ενέπνευσαν και εντυπωσίασαν τον διεθνή σέφ Dirk Hofmann, ο οποίος, μαζί με το πολυμελές, άρτιο τηλεοπτικό συνεργείο της  Γερμανικής τηλεόρασης Kabel 1, ξεκίνησε να μαγειρεύει με κέφι για την εκπομπή του που ονομάζεται “Abentever Leben” και έχει τηλεθέαση από εκατομμύρια φίλους και οπαδούς της μαγειρικής και του ταξιδιού, σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα, ο σέφ, ζήτησε να μάθει για το μοναστήρι και τον ‘Αγιο Παρθένιο, που είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών, αλλά και για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που παράγει στην περιοχή ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Παρθένιος, ενώ κατάφερε στο τσούγκρισμα για το «Χριστός Ανέστη» να σπάσει το αυγό του Αρχιεπίσκοπου.

Την μαγειρική παρακολούθησαν σε εορταστικό κλίμα δεκάδες πιστοί από την περιοχή, οι οποίοι καταχειροκρότησαν και έπειτα γεύτηκαν και το αποτέλεσμα, μαζί με κόκκινα αυγά και μοναστηριακές πίτες και εδέσματα.

100

1

2 3

1

2 3

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: