Ο Δήμαρχος των Φούρνων για το περιστατικό στη βραχονησίδα!

Κοινοποίηση:
samos24

Από τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο δήμαρχος Φούρνων, για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και αφορούσε το κατέβασμα Ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος.

Η σημαία φαίνεται να κυματίζει

Σύμφωνα με το kathimerini.gr ο δήμαρχος είπε ότι η Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το samos 24, στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών από τους Φούρνους Κορσεών, υψώθηκε η ελληνική σημαία στο ψηλότερο σημείο.
Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Το νησί ανθρωποφάς

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Ο Ανθρωποφάς (ή Μεγάλος Ανθρωποφάς ή Μεγάλος Ανθρωποφάγος ή Ανθρώ) είναι νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων. Μαζί με τη γειτονική βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς ή Κεδρό αναφέρονται ως Ανθρωποφάγος και απέχουν 1,5 μίλι ανατολικά του ακρωτηρίου Αγριδιό των Φούρνων. Η έκτασή του είναι 0,545 τ.χλμ. και γεωλογικά, όπως όλο το σύμπλεγμα των νησιών, ανήκει στην Κυκλαδίτικη ενότητα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: