Ο Β. Πούτιν δεν αστειεύται – Η Ρωσία «κόβει τα φτερά» της Βρετανίας: Βολικός στόχος το «Βασίλισσα Ελισάβετ», καθήστε φρόνιμα… (Photos)

Κοινοποίηση:
queen_elizabeth_2

Τα φτερά του βρετανικού ναυτικού, λίγες ώρες μετά το πρώτο σαλπάρισμα του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου της Βρετανίας, του «Βασίλισσα Ελισάβετ», έκοψε με μερικές μόνο λέξεις το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προειδοποιώντας το Λονδίνο να… κάτσει φρόνιμα.
Το αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ», κόστους τριών δισεκατομμυρίων λιρών, σάλπαρε για πρώτη φορά τη Δευτέρα από το Ρόσαϊθ για να ξεκινήσει τις πρώτες του θαλάσσιες δοκιμές, στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σκωτίας. Το πρώτο ταξίδι του αεροπλανοφόρου συνοδεύτηκε με το ειρωνικό σχόλιο του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μάικλ Φάλον, ότι «βλέποντας εκείνο το παλιό, σαραβαλιασμένο “Κουζνέτσοφ” να διασχίζει πριν από μερικούς μήνες το κανάλι της Μάγχης νομίζω ότι οι Ρώσοι θα θαυμάζουν με κάποια ζήλεια αυτό το πλοίο».
Η Μόσχα δεν άφησε την πρόκληση να πέσει κάτω: «Αυτές οι εκστατικές δηλώσεις του υπουργού Φάλον για την ωραία εμφάνιση του καινούριου τους αεροπλανοφόρου, ανώτερη εκείνης του ρωσικού αεροπλανοφόρου “Ναύαρχος Κουζέντσοφ”, αποδεικνύουν μια προφανή έλλειψη γνώσεων για την επιστήμη της ναυπηγικής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Αντίθετα από το “Ναύαρχος Κουζέντσοφ”, που είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και κυρίως με πυραύλους Granit κατά πλοίων, το βρετανικό αεροπλανοφόρο δεν είναι παρά ένας μεγάλος βολικός θαλάσσιος στόχος», υπογράμμισε στέλνοντας μήνυμα στο Λονδίνο να… είναι προσεκτικό στο τι λέει.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: