Ο Βρετανός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Τουρκία – Στο επίκεντρο των συζητήσεων το “Ισλαμικό Κράτος”

Κοινοποίηση:
kameron-tourkia

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αφίχθη στην Άγκυρα το απόγευμα της Τρίτης για να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, μια σειρά διμερών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για εμπόδιση της ροής των Βρετανών τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, μέσω του εδάφους της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την “Sabah” που μεταφράζει το echedoros-a.gr οι συζητήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και τις ενέργειες του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες εβδομάδες μετά που ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία έπρεπε να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της απειλής «καθώς οι ξένοι μαχητές σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον του λαού μας … και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατηθεί η χώρα μας ασφαλής».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι μέχρι και 500 Βρετανοί έχουν ταξιδεύσει στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν στην τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ και πάνω από 200 έχουν συλληφθεί κατά την επιστροφή τους στη Ηνωμένο Βασίλειο με την υποψία της τρομοκρατίας.

Η πρώτη στάση του Κάμερον θα είναι το πρωθυπουργικό γραφείο, όπου με τον Ahmet Davutoğlu θα έχει προσωπική συνάντηση και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Ο Κάμερον θα συναντηθεί και με τον Τούρκοι πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναμένεται να συζητήσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: