Οργιάζουν οι φήμες στη Βενεζουέλα: «O φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι νεκρός!»- Το βίντεο 20 δευτ. που διακόπηκε απότομα…

Κοινοποίηση:
βενεζουελα

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας έσπευσε αργά χθες βράδυ η σύζυγος του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Lilian Tintori, μετά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για εσπευσμένη εισαγωγή του Leopoldo Lopez για νοσηλεία, «σε σοβαρή κατάσταση».

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC News, λίγες ώρες αργότερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, Diosdado Cabello, προκειμένου να «απαντήσει» στις φήμες, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων, στο οποίο εμφανίζεται ο Lopez, σε καλή κατάσταση, να δηλώνει ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί μου ζήτησαν να στείλω απόδειξη ότι είμαι ζωντανός. Στέλνω αυτό το μήνυμα στην οικογένειά μου, στα παιδιά μου, για να τους πω ότι είμαι καλά». Το βίντεο διακόπτεται απότομα.

Νωρίτερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Βενεζουέλας ανέφερε ότι ο Lopez είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας, χωρίς σημάδια ζωής, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δηλητηρίαση. Στη συνέχεια ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του στο twitter είχε χακαριστεί.
Ωστόσο ο Αμερικανός Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Marco Rubio, ο οποίος είχε συνοδεύσει την Tintori στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, σε συνάντηση με τον D. Trump, επιβεβαιώνει τις φήμες για εσπευσμένη νοσηλεία του Lopez, αναφέροντας στον λογαριασμό του στο twitter ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση».
Πάντως η Tintori, όπως και η μητέρα του Lopez, προσπάθησαν να τον συναντήσουν, κατηγορώντας τον Cabello και την κυβέρνηση ότι τον έχουν απαγάγει, προκειμένου να φιμώσουν τους αντιπάλους του Maduro.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: